A webdesign és a weboldal készítés

webdesign

Az emberi agy a képi tartalmat 60.000-szer gyorsabban dolgozza fel, mint az írott szöveget. Képekkel, videókkal sokkal hamarabb lehet a tudatalattira és az érzelmekre hatni, mint bármilyen más eszközzel. Ezért fontos, hogy a weboldal készítés során profi design és képi elemeket használjunk. A webdesign amatőr képekkel olyan egy profi weblapkészítő cég számára, mintha egy mesterszakácsot arra kényszerítenénk, hogy romlott élelmiszerrel, vagy rohadó zöldségekkel főzzön.

Csak amatőr dolgozik amatőr eszközökkel és természetesen amatőr végeredményt is produkál. Az is nagy igazság, hogy amatőr szakember kezében egy profi anyag biztosan nem a maximum eredményt hozza. Vagyis akkor fogunk tudni vizuális csúcshatást elérni, ha profi webdesigner dolgozik, profi kép alapanyagból. Sok esetben a sikeres weboldal készítésről kb lemondhatsz, ha nincs megfelelő képanyagod.

Jól és gondosan megválasztott képekkel dolgozni nem csak óriási lehetőség, hanem kötelesség! Egy pillanat alatt kellemes élményt, egy pozitív benyomást tudsz szerezni megrendelődnek vagy a látogatóidnak és így előnyös helyzetbe kerülsz. A rossz esztétikai élmény viszont hiteltelenné tesz, bizalmatlanságot vált ki vállalkozásod, szolgáltatásod megítélésénél.

A látvány mindig is egy erőteljes kommunikációs eszköz volt, de napjainkban méginkább az. Haladni a korral és színvonalaas weboldallal rendelkezni egyszerű alapszükséglet lett bármely cégnek. Az emberek nem csak a tartalomért és az információkért emlékeznek egy adott weboldalra, ugyanúgy meghatározó a design, a funkcionalitás, az interaktivitás, vagyis minden olyan elem, amivel kapcsolatba kerülünk a böngészésnél. A weboldal készítés során a legtöbben nem tudják kihasználni a lehetőségeiket, mert híján vannak a szaktudásnak és nem kaptak megfelelő iránymutatást, mert amatőr honlapkészítő céget választanak

Webdesign képek - Minőség mindenek felett, különben sikertelen lesz a weboldal készítés

Nagy felbontású, pixel-pontos képek használata az egyik legfontosabb dolog. Egy életlen, pixeles kép elavult hatást kelt. Egy jó felbontású, éles, élénk kép lenyűgöző hatással bír.

A rossz minőségű fotókkal feltöltött webáruház nem alkalmas értékesítésre.

Legyél igényes és csak jó képekből válogass, hiszen a pixelesedés leggyakoribb oka a rendelkezésre álló területnél kisebb felbontású képek méretre nagyításából ered. A weboldal készítés során gyakran találkozunk olyan esettel, amikor csúcsimőséget akarnak, de ha a képek átadására kerül a sor, akkor amatőr, rossz minőségű anyagot adnak. Nagyon ritkán lehet rossz minőségű képanyagból csodát tenni és a képek kétségkívül a weblapkészítés legfontosabb "fizikai" alapanyagai.    

Képi pozicionálás a webdesign során

Hiába választasz jó képet, ha a honlapkészítő cég rosszul pozicionálja be és a lényegi információ vagy szép látványelem egyszerűen levágódik, kitakarja valamilyen szöveg vagy gomb, esetleg annyira a terület szélére kerül, hogy elvész a mondanivalója, vizuális értéke. A tájolás és pozicionálás a profi webdesign fontos eleme minden, a weblap készítés során elhelyezett, feltöltött képnél egyaránt. A honlapkészítés alatt összességében mindig figyelj arra, hogy elhelyezéskor a kép fókuszban maradjon, lehetőleg a rendelkezésre álló terület optikai közepére kerüljön a kép mondanivalója.

Legyen ösztönző, bizalomgerjesztő, kellemes vagy éppen figyelemfelkeltő a weboldalad és ezt a profi webdesign fogja megadni Neked!

x (x)
 
honlapkészítés előtt honlapkészítő reszponzív webdesign reszponzív weboldal készítés tuti tipp webdesign webdesign készítés weblap készítés weblap készítés ára weblap készítő weboldal készítés weboldal készítés árak weboldal készítő
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / A webdesign és a weboldal készítés