Anchor text

anchor text

A link szövegét anchor text-nek hívják. Használjuk minden linkelésnél változatos, akár hosszabb kifejezéssel.

Az anchor text (jelentése: horgonyszöveg) azokat a szavakat vagy kifejezéseket jelenti, amire rálinkeljük a hivatkozást.

Hogy használjuk az Anchor text-et?

Az oldal, aloldal jellemző kulcsszavait is rejtsük el benne, amire szeretnénk jobb helyezést a Google-ben. Lehetőleg alkalmazzunk változatos anchor texteket, ne legyen duplikáció. Változatok alkalmazása, weboldal készítés kulcsszó esetén pl.: céges weboldal készítés határidőre, egyedi weboldal készítés cégeknek, minőségi weboldal készítés magyar cégeknek, weboldal készítés, stb... Célszerű jelentés szerint releváns, a megfelelő kulcsszóra vagy kifejezésre helyezni a hivatkozást. Ha képet linkelünk, ott is használjunk minden esetben title tag-et és  alt tag-et.

A horgonyszöveg van amikor csak linket tartalmaz, van amikor egy kifejezést linkelünk vele. 

Fontos elem a SEO-ban

A keresőoptimalizálás egyik fontos eleme az anchor text, ezért használjuk gyakran, de változatosan. Ügyeljünk arra, hogy külső és belső linkenél egyaránt változatos anchor textet használjunk, mert a Google hátrasorolhat.

Példa: Itt most a kékkel aláhúzott szöveg lesz az anchor teszt: responsive honlapkészítés cégeknek

céges weboldal készítés honlapkészítés keresőoptimalizálás SEO seo szövegírás weboldal weboldal készítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Anchor text