Észlelt érték

Mi befolyásolja az észlelt értéket

A weboldal készítés és a webáruház készítés során rengeteg tényezőt veszünk figyelembe. Ezek közül most az észlelt értékről fogunk érni.

Az észlelt érték felhasználónként és “feladatonként” változik: például ha friss hírek olvasása a cél, akkor egy patika webshop nulla értékű lesz a célodhoz képest. Az észlelt érték a felhasználói élményen alapul és nem feltétlenül a logikán vagy az adatokon.

Az információgyűjtés elmélete szerint az emberek úgy viselkednek a weben, hogy felmérik az értéket, a veszélyforrásokat és kalkulálják az erőfeszítéseket, vagyis a költségeket. Az észlelt költségek (közg.: perceived cost) adják a webhely várható hasznosságának kezdeti értékét. Így annak érdekében, hogy meggyőzd a látogatót, hogy maradjon és fedezze fel a weboldaladat fontos, hogy a design és a vizualitás tükrözze a vállalkozásod és termékeid minőségét.

A költség ebben az esetben nem csak a vásárlás végösszegét jelenti, hanem az időbeni ráfordítást a vásárló részéről, vagyis ha első pillantásra nem fogja azt érezni, hogy a böngészés megéri az erőfeszítéseit és az idejét, akkor a látogató átmegy máshova.

Mi befolyásolja az észlelt értéket?

A fizikai világban gyakran egy kirakat alapján mérjük fel az értéket, például sok termék megjelenítése a kirakatban olcsóbb árakat feltételez, míg kevés és jól kiemelt termék láttán magasabb árat és magasabb minőséget feltételezünk. A fizikai kirakatokhoz hasonlóan a zsúfolt weboldal is csökkenti az észlelt értéket.

Az interneten a vizuális jellemzők, mint az oldalon látható tartalom, a designelemek, a színek, a grafikai elemek mennyisége, a fényképek minősége és témája, valamint a tervezés során alkalmazott tipográfiai megoldások befolyásolják leginkább a webshop általános megítélését. A rendetlenség, a rendezetlenség és a következetesség hiánya arra utal, hogy a szolgáltató / kereskedő képtelen összehangolt munkát végezni és átadni a fontos információkat, így jelentősen csökken az észlelt érték, egyúttal a weboldalba és a termékekbe vetett bizalom is.

Van egy projekted?

Keress minket bátran. Kapcsolatfelvétel

céges weboldal készítés reszponzív webdesign webáruház készítés webdesign készítés weboldal weboldal készítés weboldalkészítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Észlelt érték