Ezek az iOS 15 leghasznosabb új funkciói

iOS 15 új funkciói

Az Apple iOS 15 lehet az iPhone és iPad operációs rendszerének legjobb frissítése hosszú évek óta. És egyben a leghatékonyabb is: jelentős és nagyon szükséges változtatásokat vezet be a webböngészésben, a térképhasználatban, az értesítésben és a mesterséges intelligencia alapú keresésben.

Összegyűjtöttük a nekünk legjobban tetsző dolgokat, amik neked is hasznosak lehetnek ha Apple készüléket használsz!

Minden megosztható

Az iOS 15 megosztásról és az összekapcsolhatóságról szól. Apple most egyértelműen a „Minden megosztható” tervezési filozófiát szorgalmazza. A tervezők a részletek kidolgozásánál figyeltek arra, hogy felhasználó a felhasználóval vagy felhasználó egy külső rendszerrel a lehető leggyorsabban és legsimábban kommunikálhasson, minden a gyors megosztást és a könnyű átjárhatóságot támogatja.

iOS 15 Shared with You frissítés

FaceTime

Rengeteg olyan új funkcióval látják el a FaceTime-ot, amiket a versenytárs video chat szolgáltatóknál már jó ideje alkalmaznak. A Google Hangouts, a Microsoft Teams, Skype, és a Zoom már megágyazott ezeknek a fejlesztéseknek. Ilyen a háttér elmosódása, a rácsnézet és háttérzaj csökkentése.

Ami a legmegdöbbentőbb az Apple részéről, hogy kiterjesztette a FaceTime használatát Androidra és Windowsra. Ez hallatlan lépés a cég részéről, amely inkább az olyan megoldásokat részesíti előnyben, ahol a saját udvarán marad, magas kőfallal körbevéve...

Ha kettőnél több emberrel beszélgetsz, a képernyőn elfoglalt helyzetük alapján megtudhatod, hogy éppen ki beszél. Az Apple a ‘Spatial Audio’ nevű technológiát használja (amelyet korábban filmekhez és zenéhez használtak), hogy azonosítsa pozíciójukat, és úgy játssza le a hangjukat, mintha személyesen beszélnél velük, segít egyfajta térhangzást kialakítani.

Mostantól engedélyezheti a Portré módot a FaceTime videohívásokhoz. További újítás, hogy ha zajos környezetben tartózkodsz, elszigeteli a hangod, és eltávolítja a zajt, hogy a résztvevők jobban hallhassanak a tisztább, élénkebb élmény érdekében. Ugyanakkor széles spektrumú hang funkciót is bekapcsolhatsz, ha például egy zenei előadást közvetítesz.

Lényeges lépés a FaceTime hívások megosztása, vagyis a Zoom és Microsoft Teams meetingekhez hasonlóan mostantól a FaceTime hívások is megosztható linket kapnak.

SharePlay

A FaceTime mellé érkezik a ‘SharePlay’ is, amely mintát vett a Facebook Watch Together-ből. Eszerint a FaceTime-on tartózkodók egyszerre használhatnak egy videó-streaming szolgáltatást, mint például a Disney+ és a Hulu, vagy zenét hallgathatnak az Apple Music-on. Az Apple TV felhasználói is részt vehetnek a szórakozásban.

FaceTime fejlesztés az iOS15 operációs rendszer frissítésben - Apple SharePlay

Fotók

Minden kép sarkában egy szivecskével tudjuk jelenleg a kedvencekhez adni az adott képet. Ide kerül majd egy info ikon is, amire rányomva megnézhetjük majd az EXIF adatokat, vagyis hogy az adott kép milyen készülékkel, milyen záridővel, stílusban készült és milyen formátumú (pl.: iPhone X, back dual camera, 100 ISO, 1/6 sec, HEIF vagy JPEG formátum). Akik naponta dolgoznak fotókkal imádni fogják ezt a funkciót!

Shared with You

A frissítést követően a kontaktjaidtól üzenetben kapott tartalmakat más alkalmazásokban is megosztott tartalomként fogod látni. Ilyen például a fotó, ami egyből a galériában lesz megnyitható, továbbá az Apple Music, hírek és Apple News, linkek, podcastok és Apple Podcastok.

Apple iOS 15 - Live Text szövegfelismerő újdonság

Live Text

Muszáj megemlíteni az iOS 15 fotókkal kapcsolatos fejlesztései közül a ‘Live Text’ újítást. A Google Goggles-hoz hasonló funkció működni fog a korábbi fotókönyvtáradon is, tehát nem csak a frissítést követő, újonnan lőtt képeken tudod majd használni.

Az Apple mindig nagyon odafigyelt a funkcionalitásra, ezért nem egy önálló alkalmazást dobtak a piacra, hanem a meglévő galéria funkciók közé integrálták a használatot. Egyszerűen megnyitsz egy képet a fotó könyvtárból, majd a képen lévő írott vagy nyomtatott szöveget hosszan nyomva tartva lehetőséged lesz fordítást kérni, vagy meg tudod osztani más appokon keresztül szöveg formában.

Azt még nem lehet tudni, hogy a Live Text által a képeken felfedezett szöveget a Spotlight vagy a Siri alkalmazásokba is felveszi, mert ez könnyen problémákba ütközhet. Ugyanis ehhez a teljes galéria minden fotóinformációját indexelnie kéne. Ez a funkció nem korlátozódik a Fotók alkalmazásra, ugyanis használható az élő előnézetben a Kamera alkalmazással.

Live Text - iOS 15 fejlesztés, szövegfelismerés és automatikus szövegolvasás

Spotlight

Az iOS 15 kontextus szempontjából is elemzi a képeket. Ez lehetővé teszi, hogy a Spotlight alkalmazással olyan kifejezésekkel kereshess, mint például a “kutya”, majd a könyvtár összes kutyát tartalmazó képeit kilistázd. A ‘Fotók’ listanézetében minden ilyen képet egy mancs ikonnal jelöl meg, így Siri segítségével részletes információkat kaphatsz például a kutya fajtájáról. Abban is segít, hogy művészekről, zenészekről és filmekről sokkal több információhoz juss egyetlen kattintással, kép alapú felismeréssel és akár hangvezérelt automatikus kereséssel, mondjuk egy utcai plakátról fotózva.

Spotlight  -  14 Bionic microchip

A fenti csak néhány példa arra, hogy az Apple hogyan tervezi kihasználni az A14 Bionic chip mesterséges intelligenciáját és gépi tanulási erejét, hogy az iOS minden része egyre okosabb legyen. Ez tehát egy erőteljes helyi AI (mesterséges intelligencia) a készülékedbe rejtve, ami sokkal szélesebb spektrumú használatot biztosít.

Ez valójában az egyik legklasszabb új funkció az iOS 15 -ben, annak ellenére, hogy a meglévő technológiákon alapul. A kamerát egy telefonszámmal ellátott molinóra vagy hírdetőtáblára irányíthatod és közvetlenül a telefonos alkalmazáshoz ugorva tárcsázható is. A kamera képes átalakítani a képen látható szöveget tényleges szöveggé, amelyet másolhatsz és beilleszthetsz. Kereshetsz képek alapján is, például információkat találhatsz egy műalkotásról vagy közszereplőről, zenészről.

Spotlight Apple iOS 15

Térkép

Az Apple lehetővé teszi, hogy annyira tudjunk eltávolodni a ‘Maps’ (Térképek) alkalmazásban a saját tartózkodási helyünktől, míg a Google Earth-höz hasonló földgömböt nem látunk. Igaz, nem annyira realisztikus a domborzat ábrázolása, de ez nem vesz le az élményből.

Friss látványvilág

Az alapnézeten kívül az alkalmazás más funkcióinál is új térképeket fedezhetünk majd fel, különösen városnézeti szinten, ahol az újradefiniált épületek és tereptárgyak friss megjelenést kölcsönöznek. Emellett megújult az alkalmazáson belüli kereső funkció, új ikonokat és logikusabb elrendezést kapott.

Explore Driving Map

Bevezetésre kerül egy frissített ‘Explore’ mód, amely több topográfiai részlettel rendelkezik, valamint egy új ‘Driving Map’ azaz vezetési térkép, amely jelentősen egyértelműbbé teszi a navigációt.

A Driving Map lényegesen kellemesebb tájékozódást tesz majd lehetővé vezetés közben. Realisztikus éjszakai nézeteket és még sok más helyi adatot tartalmaz: kerékpársávok, gyalogos átkelők, élő útinform, kanyarodósávok. A nyomkövetést is érzékenyebbé tették, így nem kell majd métereket haladni egy irányba, mire a jelzés áthelyeződik a térképen, kisebb eséllyel mulasztjuk el a lehajtókat.

Egy új funkció a tömegközlekedést is igyekszik összekötni a rendszerrel: például megmutatja pontosan melyik aluljárón kell lemenni a metro alagút hálózathoz, hogy a megfelelő irányba tudjunk felszállni, vagy egy metro aluljáróban segít megtalálni az úticélunknak megfelelő kijáratot, de akár menet közben figyelmeztet arra is, hogy mikor kell leszállni a járműről.

VR - Kiterjesztett valóság

Rendkívüli fejlesztést vezettek be, ahol a 3D és a virtuális valóság találkozik. Ez a fejlesztés legfőképpen a gyalogosok kedvére készült, segítve a térbeli tájékozódást. Gyakorlatilag élőben bescanneli a körülötted lévő tereptárgyakat, felismeri az utcákat és “élőben” segít megtalálni az úticélod.

Apple Maps fejlesztés - Driving Map és Explore Map VR funkciókkal

Safari

Az Apple végre energiát szán a Safari javítására. A leggyakrabban használt alkalmazások sokszor nehezen kommunikálnak vele, bizonyos hálózatokon letiltja az alkalmazásokon keresztül való linkek megnyitását. Emellett sok fejlesztő tapasztal kompatibilitási problémákat weboldal készítés vagy webáruház készítés kialakításakor.

Új címsor

Új, lebegő címsort alakítottak ki, amit a képernyő alján bármikor előhívhatsz. Élesen és jól olvashatóan fölé nyílik az éppen böngészett oldalnak.Ugyanakkor alatta zavartalanul pörögnek az animációk és láthatóak a képek. A korábban a címsor által elfoglalt hely végre sokkal jobban hasznosul: a website fejléce és menüsora kapja meg a fókuszt. Talán hamarosan azt is fontolóra veszik, hogy a teljes képernyő felület használhatóvá váljon, az a terület, amit a legújabb készülékeken a kamera és a hangszóró foglal el.

Megosztás

A Safari még egy jelentős frissítést fog kapni. Ha valakitől chat üzenetben egy linket kapunk automatikusan meg lesz nyitva a böngészőben a ‘Shared with You’ azaz ‘Veled megosztva’ csoportokban. Kifejezetten hasznosnak tartjuk ezt a funkciót, ugyanis eddig minden fontos link idővel a feledésbe merült a beszélgetések útvesztőjében.

Tab Groups

Ez a megoldás ismerős lehet a Microsoft Edge bongésző Collections felületéről. Lehetőséget fog teremteni weboldalak csoportosítására és szinkronizálására más Apple készülékeiddel. A Collections-szel ellentétben nem enged semmilyen megjegyzést vagy jegyzetet elhelyezni, de talán a jövőben ebbe az irányba is elmozdulnak.

A sok fejlesztéssel együtt továbbra sem lesz legtöbbünk kedvence a Safari, mint böngésző. A használata még mindig nem tökéletes és legtöbb esetben egyáltalán nem fejlesztő-barát, így a rosszul megjelenő weboldalak miatt a felhasználók is inkább a Chrome-ot részesítik előnyben.

iOS15 frissítés - Tab Groups Safari böngésző újdonság

Biztonság

Az Apple minden téren próbál valamivel jobbat és többet szolgáltatni mint az Android, igyekszik megkülönböztetni magát és minden fejlesztésben fölé helyezni a lécet. Az Andorid a legújabb verziókhoz erős adatvédelmi funkciókat is hozzáadott, ezért az iOS 15 erre is igyekszik rátenni még egy jókora lapáttal.

E-mailek

Az e-maileket érintő legfontosabb frissítésnek felhasználóként örülhetünk. Viszont fejfájást fog okozni a webáruház tulajdonosoknak és mindenkinek aki rendszeresen hírleveleket küld ki. Az új ‘Mail Privacy Protection’ vagyis levelezést érintő adatvédelmi frissítésnek köszönhetően az iPhone-ról vagy iPad-ről kimenő levelek már nem tartalmaznak azonsításra alkalmas IP címet. Tehát semmilyen személyes- vagy olyan helyadatot, mint a tartózkodási hely. Mindez felhasználóként üdvözítő, de a hírlevél és spam levelező szolgáltatók, marketingesek kritikus célzási információktól esnek el.

Mail Privacy Protection - új Apple iOS15 frissítés, e-mail cím generálás

Biztonsági jelentés

A ‘Privacy Report’ nevű új kiegészítő a Beállításokban részletes tájékoztatást ad arról, hogy a telefonunkra telepített alkalmazások mikor milyen adatokat gyűjtöttek be rólunk.

Már a legutóbbi frissítés óta folyamatosan engedélykérésre kötelezi a különböző alkalmazásokat az Apple, ezt mindenki tapasztalja, amikor felugrik a kis ablak az erre vonatkozó kérésekkel.

Ezzel már nem kis zavart okozott az Apple a marketing szakemberek között, hiszen így a felhasználó manuálisan kikapcsolhatja az alkalmazáskövetést. Ez bizonyos helyzetekben akár azt is ereményezheti, hogy az adott appot el kell távolítani és az Apple saját alkalmazását használhatod helyette. Okos megoldás, hiszen egyszerre véd és saját maga felé terel. Ezzel együtt örülni kell annak, ha a privát adatok felhasználását bármilyen szinten is átláthatjuk.

Apple Privacy Report - Biztonsági jelentés alkalmazásokról

iCloud+

Az iCloud Plus szolgáltatásnak az a legfőbb célja, hogy bármilyen hálózathoz biztonságosan csatlakozhass, és úgy tudj kedvedre böngészni, hogy közben minden adatod védve van. Ez azonban csak a Safari böngészőre lesz érvényes. Minden adat titkosításra kerül, ami az eszközödet elhagyja: két eltérő netes jeltovábbító segítségével lehetetlenné teszi, hogy bárki felhasználja az IP címed vagy a tartózkodási helyed, vagy akár a keresési előzményeidet arra, hogy profilt készítsen a telefondról és Rólad.

Továbbá feliratkozásokhoz és regisztrációkhoz egyszer használatos e-mail címet generál, ezzel is segítve téged, hogy adataid ne kerüljenek rossz kezekbe. Természetesen ez rossz hír a marketingeseknek.

Siri

Idéntől Siri internet nélkül is működik. Az eszköz mesterséges intelligenciájának használatával az Apple hangsegédje mostantól offline is feldolgozhatja a hangkereséseket és kéréseket, ezáltal sokkal gyorsabb lesz a lekérdezési válaszidő. Így könnyen elvégezheti az alapvető műveleteket, például a riasztókkal, időzítőkkel, emlékeztetőkkel és zenei appokkal való interakciót, miközben biztos lehetsz abban, hogy az adatok nem hagyják el az eszközt.

Safari - Az új adatvédelmi és biztonsági funkciók megvédenek azáltal, hogy elrejtik IP -címedet, és a legtöbb webhelyet automatikusan HTTPS -re frissíti a HTTP -ről.

Értesítések

Talán az egyik legnagyobb változás az értesítésekben lesz. Az értesítések nagyon hasznosak lehetnek a felhasználóval való információk közlése során, de idegesítőek is és bizonyos időpontokban nem túl szívesen fogadjuk őket.

Focus

Hogy jobban uralhassuk a saját időnket és figyelmünket bevezetik a ‘Focus’ módot, vagyis megadhatunk cselekvésekhez kötött időszakokat, amikor a telefon semmilyen értesítést nem fog jelezni. Az Apple alaphelyzetben az alábbi négy kategóriába engedi sorolni az értesítéseket, appokat:

Do Not Disturb - ne zavarj mód

Personal - privát, személyes mód

Work - munka mód

Sleep - alvás mód

A középső két mód (Personal és Work) lehetőséget ad arra, hogy azonos nevű mappákba szétszortírozd az alkalmazásokat, így csak azoktól fogsz értesítést kapni ebben az időszakban. Így ha dolgozol a munkáddal kapcsolatos minden értesítőt megkapsz, de a családoddal vagy pihenéssel töltött órákba nem zavarnak bele a munkahelyi e-mailek és naptár értesítők.

Sajnos az Apple továbbra sem hajlandó megnyitni az iMessage-t más platformokra, pedig ennek a fejlesztésnek is biztosan sokan örülnének. Az iMessage partnerek mindegyike látja, ha éppen bekapcsoltad a Focus módot, így ők is elkerülheti az alkalmatlan időpontban történő üzenetküldést.

Apple Focus mód iPhone és iPad eszközökre.

Felhasználói előnyök

A ‘Focus’ üzembe helyezésével az értesítések nem úgy jelennek majd meg, mint jelenleg. Beállíthatod a kézbesítés ütemezését, amely lehetővé teszi, hogy csak összefoglalót kapj a nap egy általad választott időpontjában. Tehát az értesítések nem jelennek meg a ‘Focus’ alatt, de továbbra is elérhetők lesznek a készüléken, semmi nem fog elveszni vagy eltűnni.

A beállított fókusz módot megoszthatod az összes Apple készülékeddel egy időben, de akár egyesével is beállíthatsz eltérő időszakokat.

Webáruház és weboldal tulajdonosokra leső veszélyek

Egyes fontos értesítések ‘Focus’ módban is megjelennek. Például munka közben értesítéseket kaphatsz a naptárból. Emellett időérzékeny értesítések is megjelennek, mert sürgős beavatkozást igényelhetnek, ilyen például az ébresztő óra.

Webáruház és weboldal tulajdonosként van lehetőséged ‘belenyúlni’ ebbe a folyamatba, ugyanis minden kiküldött hírlevél, számla, üzenet, saját fejlesztésű alkalmazásokon keresztül küldött értesítések és figyelmeztetések esetén van lehetőségünk rangsorolni ezen üzenetek fontosságát.

Egyfajta fontossági szintet adhatsz meg ezekhez az értesítésekhez:

Passzív: nem kritikus információ (éttermi ajánlás)

Aktív (alapértelmezett): olyan információ, amelyet érdemes átnézni, ha megérkezik (kedvenc sportcsapatod pontszámfrissítése)

Időérzékeny: olyan információ, amely közvetlenül érinti a felhasználót és azonnali figyelmet igényel (pl.: csomag kézbesítése)

Kritikus: sürgős információ a személyes egészségről vagy a közbiztonságról, ezek rendkívül ritka értesítések, és különleges jogosultságot igényelnek.

A passzív és aktív értesítések nem jelennek meg a fókusz alatt, és nem írják felül a hangbeállításokat. Az időérzékeny értesítések felülírják a fókuszt és az ütemezett kézbesítést. A kritikus értesítések felülbírálják az összes beállítást, és hangot adnak ki kézbesítés közben.

NAGYON FONTOS kihangsúlyoznunk, hogy a felhasználó akaratával együtt kell működnöd! Győződj meg róla, hogy helyesen adtad meg az értesítési típusokat, hogy bizalmat építhess ki a felhasználókkal. Könnyen kikapcsolhatják az összes értesítést, és előfordulhat, hogy nem kapcsolják vissza őket, ha a saját megítélésük szerint az általad küldött értesítés nem is annyira fontos. Csak az Időérzékeny megszakítási szintet használd a releváns értesítésekhez és soha ne használd őa két legerőteljesebb szintet marketing értesítések küldésére.

Drag and drop

Eddig csak alkalmazáson belül volt lehetőségünk arra, hogy egy fájlt (kép, video, dokumentum, stb.) nyomva tartva és áthúzva máshova áthelyezzünk. Ezután ez más sokkal könnyebben átjárható lesz egyik alkalmazásból a másikba. Például egy vagy több képet kijelölve és nyomva tartva egyszerűen áthúzhatunk a levelezőbe, amit csatolmányként fog kezelni az éppen írt levélnél.

Kisegítő lehetőségek

Minden alkalmazásban a megjelenítési beállításokat személyre szabhatod, beleértve a szövegméretet is. Eddig erre csak egységesen, a telefon egészére volt lehetőség, ami megnehezítette bizonyos alkalmazások használatát. Mostantól abban az alkal­mazásban teheted hangsúlyosabbá a szöveges elemeket, növelheted meg a kontrasztot, vagy épp invertálhatod a színeket (gyakorlatilag választhatsz éjszakai és nappali nézet között), amelyikben csak szükséged van rá.

Vision Person Segmentation

Ez az Apple keretrendszere, ami segítséget jelent a látási problémával küzdők számára, ugyanakkor ezt használja a FaceTime a háttér elhomályosításához, a Live Text a szöveg elkülönítéséhez és a Spotlight a tárgyak és személyek felismeréséhez.

A szemantikus szegmentálás egy olyan technika, amelyet a kép egyes pixeleinek osztályozására használnak. Általában az előtérben lévő objektumok elválasztását segíti a háttértől. Nagyjából ezen az elven alapulnak a PNG generátorok is, ahol a feltöltött képen a háttéret eltüntetve csak a kívánt tárgy vagy személy marad látható.

Miben segíti a látássérülteknek a telefon használatát? A rendszer képes hangos “felolvasással” elmondani, hogy egy fotón milyen tárgyak vagy személyek láthatók, igyekszik értelmezni a mimikát és felismerni a hangulatot, továbbá a testtartást és kéz gesztusait is elemzi. Így segíti a gyengénlátóknak átadni egy fotó hangulatát.

Jegyzetek

Lehetőség a jegyzetek rendezésére, kategorizálására és rendszerezésére címkékkel. A jegyzetek mostantól felismeri a hashtageket és a @-ot, így tagek/címkék vagy résztvevők/említettek szerint is tudod szűrni és rendezni a jegyzeteket. Ezen felül bevezetik az ‘Activity’ módot, ahol a másokkal megosztott jegyzetekben könnyedén végig tudod követni a változásokat. Itt is jól látható, hogy az iOS 15 kialakításakor tényleg a megosztás volt a fő vezérelv.

Az Emlékeztetők és a Naptár is felfrissül a címkék, vagyis hashtagek használatával. Nagyon hasznos lehet munkahelyi környezetben, ha egy bizonyos projecthez vagy ügyfélhez kapcsolódó összes tartalmat szeretnéd egyben áttekinteni. Ezeknél az alkalmazásoknál további segítség lehet, hogy AirPod használata közben Siri fel tudja olvasni a bejegyzéseket.

Jelszavak és pénzügyek

Erre a fejlesztésre leginkább így érdemes gondolni: Apple Pay szteroidokkal pumpolva.

Wallet

Most már nem csak a bankkártyáidat, a hitelkártyádat és tagsági kártyáidat tudod digitalizálni, hanem felvihetsz jegyeket, autókulcsokat, közlekedési kártyát vagy bérletet (Magyarországon még nem tudni mennyire lesz használható), de akár szállodai szobakártyát is.

Bizonyos USA államokban a személyi igazolványt, vezetői engedélyt és egyéb személyes okmányokat is hozzá lehet majd adni az iPhone-hoz, gyakorlatilag hivatalos kormányzati személyazonosító okmányként is szolgálhat. A cél itt az Apple számára egyértelmű: minél inkább támaszkodj egy „minden egyben” iPhone -ra, amely teljeskörűen az igényre szabható és ezzel együtt természetesen nagyon nehéz lesz valaha is megválnod tőle, jó eséllyel a következő telefonod is Apple készülék lesz.

Apple Pay frissítése, az Apple Wallet és Keys új funkciói.

PassKey

Sok webhely kétfaktoros hitelesítést igényel. A felhasználók nagymértékben támaszkodnak a Google hitelesítőre vagy más, harmadik féltől származó alkalmazásokra. Az iOS 15 és a macOS Monterey segítségével az Apple beépített hitelesítő kódot vezet be. Amellett, hogy nincs szükség más hitelesítő alkalmazások telepítésére, a saját hitelesítő jó munkát végez az ellenőrző kód szinkronizálásában az Apple-eszközök között, a végpontok közötti titkosítás révén.

A PassKey egy következő generációs hitelesítési technológia, amelynek célja a jelszavak nélküli jövő. A jelszavak létrehozása és megjegyzése helyett az Apple ID azonosító lesz a megoldás az alkalmazásokba és webhelyekre való bejelentkezéshez.

Végezetül

Az év során végzett robosztus adatvédelmi fejlesztésekkel az Apple ismét megmutatta, hogy ők az adatvédelem vezetői és pillérei. Bár egyes szolgáltatások térítés ellenében állnak rendelkezésre (ilyen az iCloud+), számos olyan hasznos funkcióval látták el az iOS 15-öt, amit nagyon fogunk szeretni!

Webáruház és weboldal tulajdonosoknak okozhat némi fejfájást az alkalmazkodás.

 

Képek/Images:  Apple & Apple Newsroom

céges weboldal készítés hasznos programok tech webáruház készítés weboldal weboldal készítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Ezek az iOS 15 leghasznosabb új funkciói