Hogyan szerezhetünk vevőket a weboldaunk segítségével?

honlap érdeklődőszerzés

A weboldal készítés előtt fontos letisztázni és kitűzni az oldal célját. A honlapkészítés történhet imázs, érdeklődőszerzés, online névjegykártya vagy vevőszerzés, értékesítés céllal is. Minden weboldal típus más és más jellemzőkkel rendelkezik.

Minél több célirányos látogatót tudunk a weboldalunkra terelni, annál nagyobb eredményt tud elérni az oldalunk.

Vannak hatékony és kevésbé hatékony látogatószerző felületek. Fontos viszont azt megérteni, hogy önmagában egy látogató még sokat nem jelent. A célirányos látogató alatt azt értjük, hogy valamennyire érdekli a terméked vagy a szolgáltatásod, vagyis esélyes, hogy ügyfeled lesz.

Tehát Neked az a feladatod, hogy az oldaladra érkezzen minél több célirányos látogató és ott teljesítsenek egy kitűzött célt. Ez a cél lehet vásárlás, hírlevél feliratkozás, ajánlatkérés, kapcsolatfelvétel. Minél kvalifikáltabb közönséget tudsz a weboldaladra vinni, annál jobbak lesznek az eredményeid.

Milyen hatékony látogató szerzési eszközök vannak?

Hogyan szerezzek vevőket és látogatókat a weboldalamra?

Google Ads

A weboldal készítés után célszerű egyből Google Ads hirdetéssel kezdeni. Így azonnal célirányos látogatókat tudunk érkeztetni a weboldalunkra.

Hátránya, hogy a kattintásokért fizetni kell. Vagyis minden egyes Google Ads által a weboldalra érkezett látogató pénzbe kerül.

Előnye, hogy azonnal hirdetni tudjuk oldalunkat, pontosan mérhető statsztikákat kapunk és rengeteg beállítással tudjuk testre szabni a kampányokat. Be lehet állítani időszakot, várost, országot és ki tudunk zárni helyeket, kulcsszavakat. A paraméterek beállítása a számunkra ideális üzleti célok alapján kell történjen.

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás, vagyis a SEO az egyik legnépszerűbb eszköz, de csak hosszú távon lehet vele eredményt elérni.

Egyrészt az első időben a Google nem fogja értékelni még a weboldalunkat és hátulról kell felküzdenünk magunkat az élmezőnybe. Másrészt rengeteg folyamatosan elvégzendő feladatatot ad a weboldal tulajdonos számára, de ez hosszú távon kifizetődik.

Sokan felismerték, hogy óriási értéke van annak, hogy a Googleben könnyen és jó pozícióban megtalálható egy cég, mert ez rendszeresen új érdeklődőket, ügyfeleket hoz. A "mindenki a Google-ben keres" kijelentés 100%-ig igaz.

Közösségi média hirdetés / poszt

Egyre népszerűbbek a közösségi média oldalak és már rengeteg is van belőlük. Azonban igazán hatékony látogatószerző közösségi oldal Magyarországon 3 van:

Ezeket a közösségi oldalakat érdemes minőségi tartalommal ellátni és weboldalunkra mutató linket elhelyezni rajtuk. Ezáltal tudjuk növelni a weblapunkra érkező látogatók számát. Tapasztalatunk szerint árban a social media fizetett hirdetések olcsóbbak, mint a Google Ads, de sokkal kevésbé hatékonyak.

A social média aktivitás segít a látogatószerzésben

Az hogy, hogyan tudsz hatékonyan látogatókat szerezni vagy vásárolni , teljesen a tevékenységi körödtől és a piacodtól függ. Érdemes statégiában gondolkodni és felmérni azt, hogy hol van jelen a célpiacod és milyen digitális szokásokkal rendelkeznek.

céges weboldal készítés honlap honlapkészítés keresőoptimalizálás SEO webáruház készítés weboldal weboldal készítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Hogyan szerezhetünk vevőket a weboldaunk segítségével?