Legtöbbet használt menüpontok céges weboldal tervezésnél

Legtöbbet használt menüpontok céges weboldal tervezésnél

Minden honlapkészítés előtt, a tervezési fázisban előkerül a téma, hogy milyen menüpontok kerüljenek a céges weblapra.

Ebben szeretnénk Neked segíteni, hogy a legyakrabban használt menüpontokat, több megnevezéssel, a lazától - konzervatívig összegyűjtöttük.

Főoldal

Akár egy kis ház ikonnal is kitehetjük vagy hívhatjuk Home, esetleg Kezdőlap-ként. Gyakran már ezt a menüpontot el is hagyjuk, ugyanis a logo-ra kattintva is a főoldalnak kell bejönnie.

Rólunk

Előfordul még céges weboldal esetén Bemutatkozás, Céginfó, Cégcsoport, Cégismertető, Kik vagyunk?, Ismerj meg minket variációkban. 

Kapcsolat

A céges honlap szinte kihagyhatatlan eleme, betehetjük még: Contact, Kontakt, Elérhetőség, Elérhetőségek, Kapcsolatfelvétel, Ügyfélszolgálat néven is.

Blog

Gondolatok, Hírek, Események, Információk, Érdekességek, Sajtószoba, Médiamegjelenések. A Google szereti a friss tartalmat és jobb helyre teszi azokat a honlapokat, amelyek gyakran frissülnek új tartalommal. Ezt legkönnyebben egy bloggal tehetjük meg. 

Ajánlatkérés

Ezt a menüpontot szinte mindig így nevezzük, de ritkán előfordul Érdeklődés, esetleg Üzenetküldés megnevezéssel weblap témájától függően.  

Referenciák

Munkáink, Portfólió, Projectek, Referencia galéria, Elkészült, Sikereink. 

Galéria

Képeink, Portfólió, Referencia galéria, Videok

Szolgáltatások, Tevékenységek

Tevékenységünk, Szolgáltatásaink, Miben tudunk segíteni?, Mivel foglalkozunk? 

Rólunk mondták

Ügyfélvélemények, Visszajelzések, Ügyfeleink, Sikereink, Sikertörténeteink. 

Bemutatóterem

Telephelyek, Üzleteink, Boltunk, Átvevőpontok, Itt találsz minket

Termékeink

Megrendelés, Rendelés, Online rendelés, Termékek, Termékkategóriák

Partnereink

Velünk dolgozunk, Beszállítóink, Forgalmazott márkáink

Állás

Karrier, Állásajánlatok, Munkalehetőség

GYIK

Kérdések - Válaszok, Hasznos Infók, Gyakori Kérdések, Gyakran ismételt kérdések, Legjobb válaszok

Oldaltérkép

Sitemap

A jó menüszerkezet kialakítása kulcsfontosságú

Mi történik honlapkészítés közben, ha nem figyeltél oda a menüpontok megtervezésnél?

Honlapkészítés előtt feltétlen gondold át vagy kérd szakember, marketinges segítségét, hogy milyen menüpontokra van szükséged. Nem szerencsés egy weboldal készítés folyamatát megszakítanod, vagy átterveztetned. Ha nem gondolod át pontosan a tervezést, a fejlesztés tovább fog tartani és a végeredmény is biztosan rosszabb lesz. Nincs annál rosszabb fejlesztői és ügyfél oldalon egyaránt, amikor átgondolatlan lépések miatt újra kell tervezni az elemeket.

A tartalomkezelő rendszer, természetesen ad lehetőséget menüpontok átnevezésésre, létrehozására, törlésére, de akkor lesz profi a honlapkészítés végeredménye, ha a grafikus már a legelején pontos, átgondolt adatokból dolgozik és ezt végig tudjuk vinni programozásnál.

Ha honlapkészítés előtti fázisban vagy, akkor fogj egy online jegyzetet vagy füzetet és kezd el már most tervezni, összeírni a menüpontjaidat, mert biztosan szükséged lesz rájuk. Még egy tipp, hogy ne a konkurenciáidról vagy hasonló tevékenységű cégekről másold le egy az egyben a menüpontokat. A cégedre, személyre szabottan kell a menüstruktúrát megtervezni. 

Remélem hasznos volt ez a kis leírás és magabiztosabb leszel, amikor a weblapod menüpontjait rakod össze, esetleg a projectterven gondolkozol. Kezd el most a weboldalad menüpontjainak öszeírását!

céges weboldal készítés honlapkészítés honlapkészítés előtt honlapkészítő projectmanagemant tuti tipp weblap készítés weblap készítő weboldal weboldal készítés weboldal készítő weboldal tervezés weboldalkészítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Legtöbbet használt menüpontok céges weboldal tervezésnél