Mire figyelj oda a domain név választás előtt?

domain név választás

Legyél emlékezetes! Könnyű megjegyezni, meghallani, kiolvasni és leírni. Gondolj csak bele, Te is könnyebben jegyzel meg rövid, könnyen olvasható, frappáns domain neveket. Persze van olyan eset, hogy foglalt már a domain név, ezért ilyenkor kompromisszumos megoldásokat kell hozni, ilyenkor kell nagyon kreatívnak és türelmesnek lenni és megtalálni a megfelelő domain nevet. 

Használj kulcsszavakat!

Fontos, hogy a szolgáltatásodhoz releváns kulcsszó legyen a domain nevedben. Ha pl. weboldal készítés a tevékenységed, tedd bele a kulcsszót. Nekünk ezért lett profiweboldalkeszites.hu domain nevünk anno. 

A domain név kiválasztásakor figyelj a kulcsszavakra

Az is lehet, hogy a saját neveden, vagy valamilyen rövidítésen foglasz domain nevet. Ebben az esetben nagyon ügyelned kell arra, hogy a tartalmad csak releváns, egyedi és hasznos információt tartalmazzon. Nehezebb dolgod lesz a honlapkészítés után a keresőoptimalizáls folyamatainál, mint azoknak a versenytársaidnak, akik kulcsszavakat szerepeltetnek a domain nevükben, de nem kizárt, hogy a minőségi szolgáltatásoddal megelőzöd őket a Google találati oldalain.

Lehetőleg ne használj kötőjeleket, mert gondot okoznak a gépelésben, nehezítik a domain név megjegyzését.

Ne használj speciális domain végződéseket!

Ne használj .info, .biz, .name vagy ehhez hasonló végződést a domain nevedben, mert ezek kevésbé ismertek, emiatt ezeket nem feltétlenül kell megvásárolnia a honlapkészítő partnerednek sem. Maradj a hivatalos, mindenki által ismert és megbízott végződéseknél: .com, .hu, .net, .org, eu végződéseknél. 

Nem kell elsietned a domain név kiválasztási folyamatot, hiszen az a célod, hogy a lehető legtöbben megtalálják majd a weboldalad. Légy kreatív, frappáns és ügyes!

domain honlapkészítés előtt honlapkészítő keresőoptimalizálás SEO weboldal készítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Mire figyelj oda a domain név választás előtt?