Reszponzív webdesign vagy mobil design?

mobil design

A honlapkészítés során az már nem kérdés, hogy mobil eszközökön a weboldalnak meg kell jelennie. Viszont az már igen, hogy milyen technológiával.

Reszponzív weboldal készítés

Ilyenkor a weblap úgymond sávosan reszponzív webdesign szerint épül fel és a modulok kisebb kijelzőkön egymás alá rendeződnek, méreteződnek. Hátránya, hogy sok esetben a modulok sorrendjét nem mi szabályozzuk és külön nehézkesen vagy nem is tudunk belenyúlni. Felselges modult plusz programozással ki tudunk szedni ,el tudunk tüntetni ilyen esetben. 

Mobil design készítés

Ez esetben a meglévő modulok alapján mi döntünk arról, hogy mit és milyen sorrendeben használunk fel és még ezt egyedileg is designolhatjuk. Jó választás abban az esetben, amikor nagy számban vagy a látogatóink többsége mobil eszközökről érkezik. Ilyen esetben magasabb konverziókat és jobb eredményt tudunk elérni mobil design alkalmazásával. Hátránya, hogy költségesebb és hosszabb a kivitelezés.

Mi a különbség a responsive webdesign és a mobil optimalizálás között?

Hogyan válasszunk?

A tevékenyaségi köröd, a célcsoportod és az online marketinged szerint. Ha pl a Te célközönséged önkormányzatok, akkor valószínű felesleges a mobil design, mert munkaidőben asztali számítógépről fogják a weboldalad böngészni.

Ha a célközönséged fiatalok, lakossági szektorból, b2c vonal és mondjuk facebokkon osztasz meg cikkeket, akkor érdemes mobil designt készíteni, mert több lesz a mobil látogatód és egy pontos célravezető designnal többet fog konvertálni.

honlapkészítés marketing online marketing reszponzív webdesign reszponzív weboldal készítés webdesign webdesign készítés weblap weboldal készítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Reszponzív webdesign vagy mobil design?