Tárhely

tárhely webtárhely

Mi az érzékelhető különbség tárhely és tárhely között? 

Általban a teljesítmény, amit sebességben érzékelhetünk és a megbízhatóság, amit pedig a rendelkezésre állás idejében mérhetünk. 

A megbízhatatlan tárhely sok esetben kihagy, nem jönnek be rajta a weboldalak. Másik problémás eset, ha lassú, elavult a szerver vagy túl sok weboldalt tartalmaz és így túlterheltség miatt a weboldalak lassan futnak, sokat töltenek.  

Mi alapján válasszunk webtárhelyet? 

Legutolsó sorban ár alapján, a webtárhely bérlés ma már olyan kedvező feltételekkel vehető igénybe, hogy nem érdemes ár alapján dönteni, mert pár ezer forintot spórolhatunk, de akár sokszoros károkat is előidézhetünk vele. 

Érdemes a weboldal készítő cég tanácsát kikérni és megfogadni, hiszen ők tudják pontosan, hogy milyen CMS rendszer, milyen tárhelyen fut jól. 

Lehet külön szolgáltatónál a tárhely és a domain név? 

Természetesen, bár ezt ügyfél oldalon szeretik 1 helyen tudni, de semmilyen hátrány nem származik abból, ha 2 külön cég kezeli a domaint és a tárhelyet. 

Mi alapján válasszak tárhelyet?

Hány weboldalt lehet egy tárhelyen tárolni?

Ez függhet tárhely beállítástól és a bérelt tárhely csomag nagyságától is. Elméletileg van lehetőség több weboldalt tárolni, de célszerű egy tárhelyen, 1 weboldalt tárolni, mert ha valami probléma történik pl vírustámadás, feltörik az oldalt, akkor a vírusok nem tudják a többi oldalt is károsítani.  

Mekkora méretű webtárhelyere van szükségem? 

Ez függ attól, hogy a weboldal készítés során mekkora adat mennyiség keletkezett fileokból és képekből. Pl egy fotós weboldala, ahol rengeteg jó minőségű képgaléria kerülhet feltöltésre, valószínűleg nagyobb tárhelyet igényel. 

Ahol több e-mail postafiók és nagy mennyiségű levelezés van, szintén nagyobb tárhelyet igényel. Általánosságban egy céges honlap nem foglal sokat, kb. 100Mb, de a webtárhely méretét egyeztessük a weboldal készítő céggel.   

Mi legyen előbb: weboldal készítés vagy tárhely bérlés?

Sokszor találkozunk olyan megkereséssel, hogy az érdeklődő webtárhelyel már rendelkezik és mindig meglepődik, hogy ez nem biztos, hogy megfelelő lesz Számára. Mivel rengeteg tárhelyes cég van és 90%-ukkal még soha nem voltunk kapcsolatban, így a beállításaikat sem ismerjük, ezért nem tudjuk, hogy az általunk használt rendszer hogyan fut egy ismeretlen tárhely szolgáltatónál. Legritkább esetben igazítják  a weboldal készítők a rendszert a tárhelyhez, mert ez sokkal költségesebb az ügyfélnek. Ilyen esetben célszerű másik webtárhely szolgáltató céget választani. 

Általunk fontosnak ítélt tárhely szempontok

domain tárhely weblap készítés weboldal készítés weboldal készítő webtárhely
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Tárhely