Weblap készítés után óvatosan a popupokkal

óvatosan a popup ablakokkal

Egyre elterjettebb weblap készítés után a popup ablakok használata, ám, mivel a Google a felhasználói élmény folyamatos javítását tűzte ki célul, így mostantól egy egészen drasztikus büntetési tétellel kíván fellépni a zavaró pop-up ablakok ellen.

Figyelem! A büntetés csak a mobil weboldalakat érinti, ám felvetődik a kérdés, hogy responsive design esetében, milyen fejlesztői eszközökkel oldjuk meg a pop-up ablak asztali és mobilverziós viselkedését.

A hivatalos bejelentésre 2016 végén került sor, ami szerint 2017. január 10-e után a felugró ablakok miatt komoly szankciókat vezet be a Google a mobil weboldalak esetében. A büntetés hátrasorolás lesz a találati listán. Ezt vegyük figyelembe weboldal készítés esetén. 

Felhasználói élményt rontó popupok - óvatosan ezekkel honlapkészítés után

Hogy melyek azok a pop-up ablakok, ami miatt a Google úgy gondolja, hogy rontja a felhasználói élményt, ezért büntetéssel él?

Csak akkor használj a weboldaladon popup-ot, ha feltétlenül szükséges

Természetesen vannak kivételek, amiket a Google szintén pontosan meghatároz:

Emellett a Google szerint lehetnek olyan egyértelmű kivételek, amelyek elnyerik a látogatók tetszését, ebben az esetben nem kap büntetést az oldal, sőt, a későbbiekben akár látványos eredményt is érhet el, ha a pop-up ablak épp a felhasználói élményt szolgálja.

Láthatjuk, hogy számtalan Google megkötéssel kell szembesülnie a honlapkészítő cégeknek és a usereknek egyaránt. Ez azt is eredményezi, hogy weblap készítés során meg kell találni az ideális egyensúlyt a nyerő, egyedi design és a kereső elvárásai között!

honlapkészítés előtt honlapkészítő keresőoptimalizálás SEO tuti tipp weblap weblap készítés weblap készítés ára weblap készítő weblapkészítés weboldal készítés weboldal készítő
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Weblap készítés után óvatosan a popupokkal