Weboldal biztonság

weboldal biztonság

Mit tehetünk a weboldalunk és online fiókjaink védelme érdekében? Fontos, de picit elhanyagolt téma a weboldal biztonság.

Weboldal készítés során ne alkalmazzunk nyílt forráskódú rendszereket, mint Joomla, Drupal, WordPress, mert ezek biztonsági szempontból kockázatosak. Az egyedi fejlesztésű honlapkészítés is lehet biztonságilag rossz, de általában az egyedi fejlesztésnél a vírus fertőzés sokkal kisebb arányban történik meg. Mivel a nyílt forráskódú rendszerek ingyenesek, így bárki hozzájuk fér, bárki találhat rajtuk biztonsági rést és írhat hozzájuk rossz célú programot.

Generáljunk biztonságos jelszavakat

Legfontosabb dolog a wenlap biztonságban, hogy rendes jelszavakat adjunk meg. Érkezik a kérdés a weboldal tulajdonosoktól, hogy ki akarná az én oldalamat feltörni? Legtöbbször robotok, akik a tárhelyünk erőforrását akarják spamelésre használni. Nem kell rosszakaró, nem kell konkurencia, hogy feltörjék az oldalunkat, elég csak egy rossz jelszó vagy egy rossz, elavult CMS rendszer.

A weboldal biztonság fontos eleme a megfelelő jelszavas védelem

Ne jegyeztessük meg a jelszavainkat

Bár vannak már egész biztonságos megoldások, továbbra is aki teljes biztonságot akar nem jegyezteti meg a jelszavát. Lehet a gépünkön vírus, kémprogram, amely hatékonyan elhalássza az adatainkat. Ezért használjunk naprakész vírusírtót!

Rossz fehasznónév - jelszó párosok

Ezt még a végtelenségig lehetne folytatni névvel és születési dátumokkal és különböző egyszerű kifejezésekkel, amelyet a rossz indulatú jelszófejtő alkalmazások az elsők között futtatnak végig. Ezért weblapkészítés után mindig változtassuk meg a jelszavainkat.

honlapkészítés weblap weblap készítés weboldal weboldal biztonság weboldal karbantartás
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Weboldal biztonság