Weboldal karbantartás

honlap karbantartás

A weboldal készítés után minden jól üzemel és ez egy mondhatni örökös elvárás a további időszakra is. Azonban a weben minden nagyon gyorsan avul és rengeteg külső körülmény is változik, amelyek hatással vannak a honlapunkra.

Weboldal karbantartás tévhit

"Én nem is nyúltam a weboldalhoz, nem lehet benne hiba, mert eddig minden jó volt"
"Semmit nem változtattam rajta, mindennek jónak kell lennie" Valahol ez az elvárás jogos, de teljesen téves. Attól mert nem szerkeszted a weboldalad, nem módosítasz rajta még használod, fogadsz rajta látogatókat, üzemel és a külső körülmények is változnak.

A weboldalak 99%-a bérelt, külső szerverről, tárhelyről fut, ahol több száz beállítási paraméter van és ezt gyakran változtatják a tárhely szolgáltatók, illetve rengeteg update van az operációs rendszerekben, amely a látogatók eszközén okoz változtatást.. A böngészők verziószáma is havonta frissül már kb., nem beszélve a rengeteg márkájú okostelefonról és azok böngészőiről... Szóval rengeteg, a honlapkészítő által előre nem látható külső folyamat változik meg rendszeresen, ami előidézhet kisebb, nagyobb hibákat. Ezért ajánlott honlap méretétől, látogató számától függően egy ellenőrzést, weboldal karbantartást bevezetni bizonyos időközönként. Hibát sok minden okozhat, legtöbb esetben külső körülmény, amely független az admin oldali szerkesztéstől.

Miért fontos a weboldal karbantartás?

A weboldal karbantartás esetén nem kell nagy dolgokra gondolni, kicsit olyan ez, mint egy autóban az olajcsere. Ha rendszeresen a megfelelő időszakonként cserélünk olajat, akkor megóvjuk a motort és elkerülünk nagy meghibásodásokat. A weboldalknál is hasonló a helyzet, bizonyos időközönként forduljunk weboldal készítő szakemberhez és nézessük át vele weblapunk.

Milyen honlap karbantartás folyamatokat végzünk?

Ne várd meg a problémát, inkább tartsd karban rendszeresen a weboldalad szakember segítségével! 

x (x)
 
honlap honlapkészítő tárhely tuti tipp weblap weboldal karbantartás weboldal készítés weboldal készítés árak weboldal készítő weboldal tervezés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Weboldal karbantartás