weboldal készítés árak

weboldalkészítés árak

Több féle weboldal típust különböztetünk meg, természetesen mindegyiknek más ára van.

A weboldal készítés árak egyik összetevője a domain név. Ugyan nem egy nagy költség, de minimális tételként szerepelni fog a projectnél. A domain név ára a végződéstől függ, magyarországon a legelterjettebb a .hu és a .com, de vannak már extrém végződésű domain nevek is, amelyek árban magasabb szintet képviselnek.

A másik tényező, ami a weboldal készítés árát befolyásolja, az a webtárhely. A tárhely esetében rengeteg paraméter, opció, szolgáltatás van, amely eltérő árat eredményezhet.

SSL tanusítvány is befolyásolja az árakat, amelyből több féle létezik. Ma már alapvető elvárás a felhasználók és a Google részéről is az SSL tanusítvány. 

Tervezés, projectterv

A weboldal tervezés egy alapvető és kihagyhatatlan lépés a honlapkészítés előtt. Céltalanul és terv nélkül készíteni bármit kockázatos és felelőtlen. Fektessünk időt és energiát a tervezésbe, amely hosszú távon meg fog térülni. Határozzuk meg pontosan a menüpontokat, a modulokat, a funkciókat és a designt. Minél nagyobb egy weboldal, annál nagyobb és részletesebb projecttervet kell hozzá készíteni, hogy ne legyen probléma, káosz a weblap kivitelezés során. 

Adatok, tartalmak, képek beszerzése és ezek mennyiségének meghatározása is fontos tervezési részfeladat. 

A projectterv alapján elkészül a weboldal szerkezeti terv, majd a webdesign.

Webesign készítés

A webdesign készítés esetében meg kell határozni, hogy pontosan hány oldalt és oldaltípust szükséges designolni és azt milyen stílusban, részletességben. A webdesign egy kreatív feladat, ezért időt kell számolni az ötletelésre és koncepcióra is. A weboldal készítés árak nagy részben a designtervezés paramétereitől függenek. 

Programozás 

A programozás 2 féle tevékenységre bontható. Design oldali programozás, vagyis sitebuild, amásik pedig az admin oldali programozás. Rengeteg részlet, rengeteg funkció és megoldás lehetséges, amelyek mind-mind más árat képviselnek. A project költség jelentős része a programozás lesz. 

A weboldal programozás front oldali és admin oldali kódolásból áll.

Külső szoftverekkel való összekötés

Pl: számlázó program, online bankkártyás fizetési rendszer, PayPal, hírlevél küldő rendszerek, CRM rendszerek, stb. Fontos, hogy külső program bekötése esetében jó minőségű és bőséges dokumentáció álljon rendelkezésre. Céges weboldal készítés esetében ritka a külső program integráció, de közepes és nagyobb oldalknál sokszor előfordul, hogy külsőleg be kell valamilyen programot építeni. 

Tesztelés

Tesztelni a project legvégén érdemes. Projecttől függően 2-3 kör hibajavításra számítani kell.  

A weboldal készítés árak tényezői - összefoglalva:

Mennyibe kerül egy weboldal? 

Nehéz még a tól-ig is meghatározni a weboldal készítés árát, ezért pontos árakért kérj egy ajánlatot.

céges weboldal készítés honlapkészítés előtt weblap készítés weblap készítés ára weboldal készítés árak
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / weboldal készítés árak