Weboldal készítés utáni hiba - Black hat SEO

black hat SEO

A black hat SEO nem más, mint a white hat SEO ellentéte, ami a megfontolt, legális munkamódszer helyett könnyű utat sejtet. A black hat SEO stratégiái arra hivatottak, hogy rávegyék a keresőt, hogy egy adott oldalt minél magasabbra pozícionáljanak a találati listán, minél gyorsabban, stabilabban, tisztességtelen előnyt szerezve ezzel.

A látszattal ellentétben a black hat SEO módszereknek a honlapkészítés után igen komoly negatív hatásuk lehet, alkalmazásuk akár végleges kitiltást vonhatnak maguk után a Google találati listáról.

A "törvény" szava

A black hat SEO eszközök a keresőoptimalizálás szakmán belül tiltottak, ennek ellenére mégis sokan használják őket. Hogy mi ennek az oka? Egyszerű, a tudatlanság. Az ilyen módszereket alkalmazó úgynevezett honlapkészítő szakemberek nincsenek tisztában azzal, hogy mi számít legális, és mi illegális módszernek. Vagy sok esetben nagyon is tisztában vannak azzal, hogy a módszer nem más, mint a kereső algoritmusának átverése, azaz: csalás.

A black-hat SEO módszerei többet ártanak, mint használnak.

Többet árt, mint használ

A black hat SEO alkalmazása, abban az esetben, ha a keresőrobotok felfigyelnek a tevékenységre, bizony komoly megtorlással jár. A weboldal készítés után könnyen elérhetetlenek is lehetünk, vagyis a találati listából való kitiltás, gyakorlatilag a honlapod végét is jelentheti.

Ideiglenes „siker”, tartós bukás

A weblapkészítés után, ami miatt mégis népszerűnek mondhatóak ezek az illegális eszközök az a konkurencia harcban lényeges gyors hatásfokuk. Ezekkel a módszerekkel ugyanis hamar lehet előrelépést elérni, akár úgy, hogy nagyon hamar a találati lista élére ugrik az oldal. Igen ám, de ne áltasd magadat azzal, hogy ez sokáig fog tartani. A sikert követően garantált a bukás, ami lényegesen több időre teszi tönkre mindazt, amit idáig felépítettél, mint ameddig a futó „siker” tartott. Nem szabad ügyfél oldalon türelmetlen lenni, de webfejlesztő oldalon is előre kell gondolni. Sok honlapkészítő cég sajnos bevállalja ezt és ezzel kárt okoz saját magának és az ügyfélnek is egyaránt.   

Etikátlan a felhasználókkal szemben

A black hat SEO eszközök etikátlan módszerekkel kihasználják, és kiaknázzák a keresőmotorok gyengeségeit, ezzel szereznek előnyt a többi honlappal szemben. Ez nem csak a SEO és a weboldal készítő szakma szemszögéből nézve erkölcstelen eljárás, hanem a felhasználókkal szemben is etikátlan lépés, hiszen a black hat SEO-nak köszönhetően az ártatlan, semmit sem sejtő internetezők akár olyan oldalakra is tévedhetnek, amelyek nem felelnek meg böngészési céljaiknak.

Nem csak a Google tesz feketelistára!

Sokan azt gondolják, hogy mi baj érheti őket, hogyha alkalmaznak némi „fekete kalapos” keresőoptimalizálás technológiát, maximum a Google kitiltja weboldalukat. De még ott van a többi keresőmotor. Ha így gondolnád, akkor jó, ha tudod, hogy a fekete technikák érintik az összes rendszert, így illegális tevékenység után mindenhonnan tiltás jár, nem mellesleg az internetezők 99%-át a Google szolgálja ki.

A nem megfelelő eszközökkel történő keresőoptimalizálás akár tiltólistára is helyezhet.

+1 a weboldal készítés után csak figyelmesen!

Valamilyen formában azok a weboldalak is tiltott tevékenységet folytatnak, akik ugyan white hat SEO módszereket alkalmaznak, ám tartalmukban több helyen is hivatkoznak más oldalakra, amelyek black hat SEO taktikákat alkalmaznak.

Úgyhogy az nem elég, ha az eszköztárad legális, arra is oda kell figyelni, hogy az oldaladon vagy oldaladra hivatkozott források is tisztességes utat kövessenek a keresőoptimalizálás dzsungelében.  Ez linképítés esetén kiemelten fontos. 

Tehát a honlap készítés után legyél türelmes és 100% biztonságos módszereket használj látogatószerzésre.

honlapkészítés előtt honlapkészítő keresőoptimalizálás linképítés SEO weblap készítés weblap készítés ára weblap készítő weboldal készítés weboldal készítő
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Weboldal készítés utáni hiba - Black hat SEO