Westen Digital HDD - mi a különbség a színek között?

Westen Digital HDD színek

Ez nem egy weboldal készítés, hanem egy tech téma, de reméljük azért izgalmas lesz. Jobban belegondolva azért valahol a téma mégis kapcsolódik a weboldal készítéhez, mert minden weboldalt tárolnak egy webtárhelyen, szerveren. Adattárolásra pedig winchestert használnak.

Azért is gondoltam, hogy megosztom a tapsztalataimat a témáról, mert 10+ éve csak Westen Digital márkájú merevlemezeket használok és nagyon meg vagyok velük elégedve. Ugyanakkor többször tapasztaltam már, hogy szinte alig ismerik a WD márkán belüli színjelzéseket, színkódokat. Még az informatikusok is csak ritkán tudják, hogy melyik színt mire érdemes használni. 

Itt most arról lesz szó, hogy mi a különbség a Westen Digital merevlemezek között. A gyártó különböző színekkel különíti el a termékeket, de csak nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy a színek nagyon különböző felhasználási területeket jelölnek. Ismerjük meg a Westen Digital színjelöléseit, színkódjait!

Westen Digital HDD színek

Nézzük végig melyik merevlemez mit tud és milyen területre ajánlja őket a gyártó.

Western Digital HDD típusok és színek

WD green (zöld)

A zöld egy környezetbarát kiszerelés, amely energiatakarékos, de alacsony teljesítménnyel rendelkezik.

WD red (piros)

A piros NAS eszközökbe tervezett winchester. A NAS egy hálózati adattároló, a Network Attached Storage rövidétése. Tehát nem ajánlott otthoni használatra.

WD purple (lila)

24/7 felügyeleti rendszerek rendkívüli igényeihez tervezték. A 24/7 annyit jelent, hogy a hét minden napján 24 órában. Biztonsági rendszerek, kamerák adattárolására tervezték. Sokan tévesen vásárolják meg otthoni használatra. Nagy az írási sebessége, de az olvasási sebessége lassú, ezért pl. munkához, játékhoz nem ez a tipus ajánlott.

WD gold (arany)

Az arany jelölés mindenben a minőséget jelenti, ez itt sincs másképp. Azonban nem otthoni használatra, hanem szerverekhez, vállallati felhasználásra tervezték, mivel nagyon megbízható és biztonságos.

WD black (fekete)

Maximális teljesítményre tervezték, ezért ajánlják többek között gamereknek, fotósoknak, videoszerkesztőknek. Nagy teljesítményű PC-re tervezték, hogy javítsa az elményt.

WD blue (kék)

Kifejezetten otthoni szemítógépekhez a mindennapokra, álltalános felhasználásra tervezett winchester. Alacsony energiafogyasztás, megbízhatóság és nagy kapacitás jellemzi. Ha nincsen speciális felhasználási területed, akkor ez winyó az ajánlott. 

 

Ez a téma eltért a weboldal készítéstől, de reméljük tudtunk segíteni a tájékozódásban vagy a következő wichester vásárlásodban. 

hasznos programok tárhely tech tuti tipp weboldal készítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Westen Digital HDD - mi a különbség a színek között?