weblap készítés ár

Görgess a tartalomhoz
weblap készítés ár - Hogyan határozzuk meg?

Mitől függ a weblap készítés ára? Mennyibe kerül egy jó weblap? 

Nehéz az árról beszélni, ugyanis számtalan tényezőtől függ. Mekkora a project? Mi a project célja? Milyen részletességgel kell kidolgozni? Hány különböző aloldal designt kell hozzá csinálni? Mekkora egy adott oldal magassága és milyen funkciókat tartalmaz? Milyen CMS rendszerre kell ráírni, milyen funkciókat kell tudni adminon szerkeszteni? Milyen adatokat kell a projecthez beszerezni? Szóval ez egy elég összetett és sok szempont alapján megközelíthető kérdés. 

 

Weblap készítés ár - Hogyan határozzuk meg? 

Paraméterek, funkciók Befolyásolja a project árát, hogy hány nyelven kell elkészíten a weboldalt és milyen modulokból, funkciókból szükséges felépíteni.  

Előkészületek, tervezés Milyen előkészületek szükségesek egy project elindításához és hogyan változik ettől a weblap készítés ára? Projecttervet kell írni, ahol előre végig kell gondolni a funkciókat és látogatók elvárásait. Ki lehet térni külön drótvázzal minden aloldalra egyesével és funkcionális leírást lehet készíteni külön minden elemről és modulról, valamint az admin felületről. Fel kell mérni, hogy az adott weblap készítés, milyen tervezési feladatot igényel.   

Kutatómunka Minden projectnél végig kell nézni az adott tevékenységben szereplő honlapokat és ki kell elemezni azok erősségeit, gyengeségeit. Természetesen jobbat és hatékonyabbat kell alkotni a konkurenseknél.   

Projectmanagemant: Ezt szeretik elhanyagolni a honlapkészítő cégek, mert egy összetett és nagy koncentrálást igénylő feladat. A projectmanagemant arra fókuszál, hogy egy meghatározott időre egy előre meghatározott és megtervezett eredményt érjünk el. Itt szükséges egy kapcsolattartás a weblap készítő és a partner cég között, hogy megfelelően, időben és minőségben érkezennek az adatok. Az Ügyfelek pörgetni akarják a weblap készítés folyamatát, de a legtöbbször nem állnak rendelkezésükre megfelelő adatok (képek, tartalmak, hozzáférések, stb.) ,hogy a projectet zökkenőmentesen lebonyolítsák.  A projectmanager feladata, hogy ezeket az adatokat a megfelelő időben és minőségben a fejlesztő kollégák részére beszerezze és az aktuális részfolyamatokról tájékoztassa az Ügyfelet. Röviden és leegyszerűsítve egy szerevzési feladat.

Grafikai tervezés Hány különböző oldaltípust kell designolni és azt milyen részletességell, mekkora terjedelemben, ez a weblap készítés ár designtervezésre vonatkozó része. "Kézzel", háttérből kivágott dekorelemek, dekorációk elhelyezése is növeli a webdesignra fordítandó időt.  Retusálás, képelemek kiszedése, képek színtónusának egymáshoz igazítása, egyedi grafikai elemek kézzel rajzolása is növeli a design időtartamát és ezzel együtt a weblap készítés ára is növekszik.  

Design oldali programozás (Front-end, sitebuild) hasonló a megítélése a grafikához, ugyanis ez a grafikai terv megvalósítását, életre keltését jelenti. Befolyásolja a weblap készítés ár ezen szakaszát a hoverek és különböző sepciális effectek, mozgások használata. Oda lehet még figyelni különböző extra paraméterekre, mint a betöltődési sebessség csökkentése, a képek méretének és terjedelmének optimalizálása, amelyek mind növelik a weblap készítő cég munkáját. 

Admin oldali programozás (Backend) A weboldal fejlesztés ezen része arról szól, hogy az Ügyfél a fejlesztés elkészülése után mit tudjon szerkeszteni, vezérelni az admin felületen keresztül. Minél egyszerűbb egy admin felületet kezelni, általában annál több munkát igényel a háttér megfelelő programozása. Célszerű minden szöveges modult, minden részt, elemet, adatot, menüpontot szerkeszthetőre csinálni. A fejlesztés ezen részét alaposan át kell gondolni. A cél az, hogy az Ügyfél egyszerűen, gyorsan végre tudja hajtani a kívánt változtatásokat, de az oldalban és annak működésében ne tudjon kárt tenni.  

Tartalomfeltöltés Önmagában a menüpontok száma nem igazán befolyásolja a fejlesztés idejét, inkább az adott menüpontok tartalmának feltöltése, tördelése az időigényes. Valamint a speciális design-olt formázások is minden esetben extra időt igényelnek.  

Tesztelés egy fontos és figyelmet igénylő feladat. Ügyfélorientáltan és felhasználó szemmel kell tesztelni. Átlagos egy honlapkészítés esetén 2-3 kör hibajavítás szükséges. Sajnos a böngészők és azok verziói elég gyakran különbözően látják a fejlesztéseket, ezért itt az oldal terjedelmével függően arányos időt kell tesztelésre és hibajavításra, bugolásra elkülöníteni. 
 

A weblap készítés ára nagyjából ezen paraméterek alapján határozható meg. Természetesen minden project egyedi, így nem lehet ezt szabályként alkalamazni, de a legtöbb projectnél ezen elemek becslésre kerülnek az árajánlat és a szerződés elkészítése során. 

x (x)
 

Szeretnél egy szupersikeres weboldalt,
amely biztosítja Neked az új megrendelőket?

Ajánlatot kérek

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt,
építs nagyobb céget és értékesíts eredményesebben!
A koncepció és ész nélkül készült weboldalak hatástalanok, ezek csak arra jók, hogy negatív képet alakíts ki magadról.
Ezért sablonok nélkül, cégedre szabottan történik a honlapkészítés.

Kapcsolat

  • 06 20 321-3675Örömmel felvesszük a telefont
  • info@profiweboldalkeszites.huAjánlatkérésnél írd meg a telefonszámodat is.
  • 1165 Budapest, Veres Péter út 146.(Örs Vezér tértől 5 percre)
    Ügyfélfogadás előzetes egyeztetés alapján
KITŐL:

KINEK:

LINK: ÜZENET: