10 dolog, amiről a tökéletes webtárhely felismerhető

hosting

Egy tökéletes weboldal készítés alapja a megfelelő tárhely megválasztása. Ma már rengeteg szolgáltató közül választhatunk, melyek mindegyike azt ígéri, hogy honlapunk nála lesz a legjobb helyen, így a tökéletes megoldást megtalálni egyáltalán nem egyszerű feladat.

Éppen ezért most összegyűjtöttük a tíz legfontosabb dolgot, melyek rávilágítanak arra, mi a legfontosabb egy tárhelyszolgáltató megválasztása esetén, és segítenek megtalálni a céljainknak és igényeinknek megfelelő megoldást.

Biztonság

Az első és talán legfontosabb szempont a megfelelő tárhely kiválasztása során a biztonság. A jó tárhelyszolgáltató mindig a lehető legkorszerűbb védelmet kínálja a vírusokkal és hackertámadásokkal szemben, és a legkorszerűbb megoldásokkal igyekszik kiszűrni a kártevőket.

Másrészt az esetleges belső hibák ellen is hatékony védelmet kínál, például rendszeres biztonsági mentés formájában. Ez lehetővé teszi azt, hogy bármilyen probléma is merüljön fel a tárhellyel kapcsolatban, a rajta tárolt adatok előző verziói visszaállíthatók. Ennek köszönhetően az adatbázisok, a fontos fájlok és az e-mailezés egyaránt biztonságban maradhat.

Az IONOS hosting például minden felhasználó számára garantálja azt a tökéletes stabilitást és biztonságot, mely egy sikeres, jól működő weboldal üzemeltetéséhez szükséges.

Gyorsaság

Sokan nem is gondolnák, de egy weboldal betöltési sebessége rengeteget számít. A statisztikák szerint a látogatók nem kevesebb mint 64 százaléka nem vásárol olyan webáruházban, ahol a lassú betöltési idő gyengíti a felhasználói élményt, a felhasználók 16 százaléka pedig azonnal elhagy egy oldalt, ha a számára ideális időnél az adott honlap egy másodperccel lassabban tölt be.

Arról nem is beszélve, hogy a lassú weblapok keresőoptimalizálás szempontjából sem teljesítenek jó, hiszen a Google algoritmusa hátrébb sorolja őket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy oldalunk milyen sebességgel tölt be.

Egy honlap sebessége persze sok dologtól függ. Meghatározhatja a webdesign, az illusztrációk mérete és egy CMS alapú oldal esetében a használt kiegészítők is. Azonban az egyik alapvető tényező a megfelelő tárhely, mely mindig garantálja az elérhetőséget és a látogatók, valamint a keresőmotorok számára egyaránt optimális betöltési sebességet is.

Elérhetőség

És ha a sebesség fontos, természetesen az is fontos, hogy egy webhely mindig elérhető legyen. Egy webshop esetében például belegondolni is rossz, milyen kiesést és vásárlói elégedetlenséget okozhat egy néhány órás kiesés, pláne abban az esetben, ha épp csúcsidőben (például a karácsonyi vásárlás idején) történik.

Fontos tehát, hogy honlapunk tárhelye stabil legyen és garantálja a folyamatos elérhetőséget, még abban az esetben is, ha a látogatók száma hirtelen növekedne meg. Akahatnak persze évente egy-két alkalommal olyan napok, mikor egy webhely elérhetetlenné válik, azonban jobb esetben egy ilyen probléma néhány percnél nem tart tovább.

Egyszerű kezelhetőség

Míg korábban egy tárhely kezelése önmagában feltételezte az informatikai ismereteket, addigra mára jóval egyszerűbbé vált a helyzet. A felhőalapú megoldások és a felhasználóbarát kezelőfelület lehetővé teszik azt, hogy fájljainkat, levelezésünket és minden fontos adatunkat egyszerűen és hatékonyan elérhessük, valamint kezelhessük, legyünk bárhol a világon.

Megbízható levelezés

Egy vállalkozás számára nagyon fontos a megbízható levelezőrendszer, mely garantálja azt, hogy spam üzenetektől és kártevőktől mentes legyen a céges kommunikáció. Arról már nem is beszélve, presztízs szempontjából mennyire fontos a saját domain, mely vállalkozásunkkal kapcsolatban mindig profizmust és megbízhatóságot sugároz.

Éppen ezért a céges levelezés esetében érdemes elfelejteni az ingyenes szolgáltatásokat és a saját tárhelyen üzemelő, saját domain névvel ellátott e-mail fiók mellett dönteni, mely garantálja a biztonságot és minden olyan előnyt, mely együtt jár a professzionális e-mail szolgáltatás előnyeivel.

Különböző programozói nyelvek támogatása

A tökéletes tárhely megadja a szabadságot azzal kapcsolatban, hogy saját weboldalunkat milyen programozói nyelv szerint szeretnénk felépíteni. Azt a technológiát használhatjuk, amelyik a legszimpatikusabb a számunkra, és ha szeretnénk, akár CMS alapú rendszert, többek közt Wordpress-t, vagy teljesen egyedi fejlesztést is használhatunk.

Hogy melyiket választjuk, kizárólag igényeinktől függ, és attól milyen források állnak rendelkezésre a fejlesztés terén. Ha programozói tudás nélkül szeretnénk nekivágni a feladatnak, a különböző keretrendszerek és drag-and-drop weboldal készítők segítségével ma már erre is van lehetőség.

Tapasztalat

A tökéletes hoszting érdekében természetesen nem csak a tárhely tulajdonságai fontosak, hanem az is, hogy mit kínál a szolgáltató. Először is lényeges, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, akiről tudjuk, hogy tapasztalt és a jó szakembereket alkalmaz.

Olyanokat, akik bármilyen felmerülő kérdésben a segítségünkre tudnak lenni és segítenek, ha problémánk adódna.

Rendelkezésre állás

Természetesen a tapasztalat mit sem ér abban az esetben, ha a szakemberek nem állnak rendelkezésre akkor, amikor épp szükségünk lenne rájuk. Előfordulhat például, hogy az éjszaka közepén történik olyan leállás, mely akadályozza a hatékony munkát. Ha pedig a szolgáltató nem tudja biztosítani a megfelelő rendelkezésre állást, a következő munkanap kezdetéig kell várnunk, ami komoly problémákat, akár bevételkiesést is okozhat.

Éppen ezért fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, ahol a szakemberek a nap 24 órájában képesek biztosítani a rendelkezésre állást, és ha úgy adódna, akár az éjszaka közepén is segítséget kérhessünk abban az esetben, ha tárhelyünkkel kapcsolatos támogatásra van szükségünk.

Igény szerint bővíthető

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlítenünk a tárhely egyik legfontosabb paraméterét. Ez pedig nem más, mint a méret. Könnyen előfordulhat, hogy az általunk igényelt tárhely megtelik, ilyen esetekben pedig szükségünk lehet annak bővítésére.

Ha szeretnénk, hogy ez a legkevesebb problémával és ügyintézéssel járjon, érdemes olyan szolgáltatót választanunk, ahol könnyedén válthatunk a kisebb és nagyobb tárhelycsomagok közül, vagy választhatunk igény szerint skálázható tárhelyet.

A cikket vendég szerző, Patrick Burmeier írta.

domain honlapkészítés előtt keresőoptimalizálás SEO tárhely webáruház készítés weboldal biztonság weboldal készítés weboldal készítő webtárhely
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / 10 dolog, amiről a tökéletes webtárhely felismerhető