4 Linképítési tipp amit mindenki meg tud csinálni

4 Linképítési tipp

Egy kis kreativitással és kutatással teljesen ingyen is szerezhetsz külső hivatkozásokat. Ma a közösségi oldalak korában elég egy nem mindennapi videó, meghökkentő cikk, vicces kép és máris futótűzként terjed a tartalmad és a hozzátartozó linked.

Először is kezdjük az alap dolgokkal. Facebook profillal te is rendelkezel, ahol már a személyes profilodon hivatkozhatsz a weboldaladra. Amennyiben készítettél külön facebook oldalt azon is hivatkozhatsz, de ugyanezt megteheted a Twitter, Linkedin, Google Plus+ Pinterest, Instagram, Youtube oldalakon. Máris kaptál 7 tippet, ahonnan külső hivatkozást szerezhetsz.

Oszd meg videóidat, ahol csak tudod!

Egy rövid és kreatív videó ma futótűzként terjedhet az interneten. A tiniktől a nagyszülőkig mindenki megosztja, mert meg akarja mutatni az ismerőseinek. A Facebook mellett minden ismertebb videó megosztóra érdemes feltöltened. A Youtube, Vimeo, Videa, Indavideo sorból egyik sem maradhat ki.

Bár az itt elhelyezett linkek nofollow attribútumot kapnak, az biztos, hogy figyelembe veszi a Google, főleg, ha sok látogatót vonz az az adott videó az oldaladra. Ja igen, ezek a videók nem csak linképítés, de forgalomterelés szempontjából is igen fontos szerepet töltenek be.

Ha megfelelő módon optimalizálod (használjuk a kulcsszót) a videó címét, leírását és a videó fájl nevét, akkor a kereső találati oldalán is megjelenhet a Top10-be a saját tartalmad.

oszd meg videóidat

Kommentelj blogokon, fórumokon!

A blogok és fórumok a közösségi portálok mellett még ma is hasznos helyszínei a különböző téma iránt érdeklődőknek. Ezekről a helyekről is szerezhetsz értékes hivatkozásokat. Igaz, hogy sok helyen már nofollow linkeket kapsz, de a linképítésen felül más szempontból is értékes az itteni jelenléted, linkelésed.

Fontos, hogy ne kezdd rögtön a linked beszúrásával, mert egyből kitiltanak. Alakíts ki egy komoly, hozzáértő profilt magadról és írj rendszeresen, hogy elkezdjenek követni az emberek, amely után a linkedet mindenki természetesnek veszi és követi is oldaladat nap mint nap.

kommentelj blogon

Hozz létre saját blogot!

Te is lehetsz blogger. Amennyiben van egy kis érzéked a szövegíráshoz és úgy érzed, hogy értéket tudsz adni az embereknek, érdemes belevágnod egy saját blog felépítésébe. Egy Blogspot vagy egy Blog.hu blog létrehozása alig pár perc és nem kerül semmibe.

Amennyiben folyamatosan hasznos tartalmakkal töltöd meg a Google is értékelni fogja és az itt elhelyezett linkek egyre értékesebbe lesznek. Természetesen az olvasóid közvetlenül is látogatni fogják az oldalad.

Fontos, hogy, ha belekezdtél gondozd, mint egy virágos kertet, ahol a gyönyörű virágok, itt pedig a jobb helyezés lesz a jutalmad. Egy posztért nem éri meg létrehozni blogot, ugyanis semmi értéke nem lesz az ott elhelyezett linkeknek, valamint arra is figyelj, hogy egy bejegyzés ne tartalmazzon 1-2 linknél többet.

saját blog létrehozása

A Wikipédia is hivatkozhat rád!

A Wikipédiát, a Világ legnagyobb online tudástárát senkinek sem kell bemutatni. Bármilyen hihetetlen neked is van esélyed bekerülni ide a weboldaladdal. Több lehetőséged is van. Egyszerűen csak keresel egy releváns témát és elhelyezed a linked az oldal alján található hivatkozások közé.

Írhatsz egy teljes szócikket is az adott témakörről, így nagyobb bizalmat keltve az ottani főszerkesztőkben, akik látván a munkádat, nagyobb eséllyel fogadják el a cikked és az elhelyezett linked. Fontos, hogy ne vidd túlzásba, ugyanis, ha túl gyorsan építed a Wikipédia linkportfóliód, akkor egy idő után biztos, hogy spam minősítést kapsz és az összes hivatkozásod törlik a rendszerből.

wikipédia link

Köszönöm ezt a vendég bejegyzést Evenich Andrásnak, a kulcsszo.hu keresőoptimalizálójának.

keresőoptimalizálás linképítés online marketing SEO seo szövegírás szövegírás
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / 4 Linképítési tipp amit mindenki meg tud csinálni