Domain kisokos

domain kisokos

A weboldal készítés során mindig előkerül a domain foglalás és a megfelelő domain választás kérdése is. Érdemes honlapkészítő tanácsát és segítségét kérni, de magunk is utána tudunk járni, illetve tudunk keresni a szabad domainek között. 

Honnan tudjuk, hogy az adott domain szabad? 

Attól, hogy ha egy domain-t a böngészőbe beütünk és nem jön be rá weblap, még egyáltalán nem biztos, hogy szabad. Érdemes keresni egy domain szolgáltató céget és az ő weboldalon belüli domain keresőjükben is rákeresni az adott domain névre. 

Mi legyen a domain nevünk?

Választhatunk cég és márkanév szerint is, de ilyenkor nem szokás beletenni a Kft., Bt. vagy egyéb cégforma neveket.  

Választhatunk tevékenység szerint is, pl. ha weboldal készítés a tevékenységünk, a Google-nél a keresési rangsort minimálisan befolyásolja, ha a domain tartalmazza a kulcsszót vagy pontos egyezést mutat.

Jó domain nevet nem könnyű választani, de érdemes akár hosszú órákat is rászánni, mert a honlapkészítés végeredményére, ha minimálisan is, de hatással lesz. 

Mi legyen a domain nevem?

Külföldi domain végződések

Egyre inkább népszerűbbek és elfogadottabbak itthon is a .net .eu .org domain végződések, de a köztudatba legkönnyebben még mindig a .hu és a .com domain nevek kerülnek be. Nyilván az alapján válassz végződést, hogy milyen célpiacnak szól a honlapod. A sikeres honlapkészítés bizalmat kelt, de pl. egy orosz piacra szánt weblap célszerű, ha .ru domain végződést kap .hu helyett. 

Ékezetes domain

Egy időben a keresőoptimalizálás miatt a honlapkészítő cégek alkalmazták és erőltették a kulcsszavas, ékezetes domaineket a weblapkészítés sikere érdekében. Mára már ez nem bír akkora jelentősséggel, ezért ritkán célszerű ékezetes domaint foglalni. 

Új weblap készítés - a régi domain nevem megtarthatom?

Igen! Feltéve, hogy hozzáférsz és a Te tulajdonodban van a domain. Normál esetben egy domain átirányítást elvégezni 5-10 perc. Tehát új weboldal készítés során használhatod a régi domain neved, sőt ajánlott is, mert minél régebben beindexelt a Google egy domain nevet, annál nagyobb lesz a bizalma felé, könnyebbé teszi a keresőoptimalizálás folyamatait. 

Mi történik, ha lejárt a domain nevem? 

A lejárat előtt értesíteni fognak a megadott e-mail címen, ezért fontos, hogy olyan e-mailt adj meg, amit nézel és amit biztosan nem változtatsz meg. Ha ez nem történik meg és lejár a domain név még van egy úgynevezett parkolási idő, mielőtt a domain törlésre kerül és más is foglalhatja. 

Lejárt a domain nevem, mit tegyek?

Mennyi idő egy domain foglalás? 

Általában 1 munkanapot vesz időbe, miután ki lett fizetve. Ezen gyorsíthat a bankkártyás fizetés, ahol sok esetben pár óra alatt készen lehetünk, de lassíthat a webtárhelyre való átirányítás, amely a DNS frissítések miatt akár 24 óra is lehet. 

Lehet több domain nevem egyszerre?

Igen! Lehet bármennyi domain neved, de nem érdemes rájuk ugyanazt az oldalt feltenni, mert a google azt tartalom copyzásnak veszi és büntetni fog a másolt oldalak esetében. 

Viszont a domain neveket célszerű átirányítani, így akár egy weboldalra több domain is mutathat. 

Az aldomain külön domainnek számít? 

Keresőoptimalizáls szerint igen, mert a google külön indexeli az aldomaineket és a fő domaint. Vásárlási szempontból 1 domainnek számít. 

Lehet több domain nevem egyszerre? IGEN!

Domain jó tanácsok

domain honlapkészítő keresőoptimalizálás SEO weblap weblap készítés weboldal készítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Domain kisokos