Keresőbarát domain név választás

Keresőbarát domain név választás

A weboldal készítés során célszerű kiválasztani a megfelelő domain nevet. De vajon milyen domain név lesz előnyben a Google-ben? Pontos adatokhoz vedd igénybe a Google keyworld planner megoldását, amely megmutatja Neked az adott kulcsszóra érkező keresési statisztikákat.

Kulcsszókutatás után

Amint megnézted a tevékenységedre a rákeresési számokat és a keresési versenyt, érdemes a top kulcsszót belepróbálnod a leeendő domain nevedbe és jó hangzás, könnyű megjegyezhetőség mellett részben válassz kulcsszó alapján is. Persze legjobb, ha kulcsszavas domaint talászt, de erre valjuk be manapság már kevés az esélyed, ezért inkább valahogy képezze a kulcsszó a domain név részét, így nagyobb eséllyel indulsz majd a jó találati pozíciókért.

Megkülönböztetünk vásárló és informálódó erejű kulcsszót vagy kifejezést. Pl. a medence biztosan sokkal több rákeresést eredményez, mint a medence építés, de a medence építés relevánsabb, ha Te kivitelezési vállakozó vagy. Medence alatt érthetjük az emberi szervezet medencéjét, a kárpát medencét, a gumi felfújható medencét és még nagyon sok mindent, ami a vállalkozásodnak nem releváns. Ezért azt tanácsolom, alaposan értékeld ki a fő kulcsszót, amit a domainbe helyezel.  

A domain név kora

A google figyelmebe veszi a domain név korát, a rajta lévő weboldal korát és a tartalom korát. Minél régebbi egy domain, a google annál több adatot tud róla és annál nagyobb a bizalma felé. Ez nem azt jelenti, hogy nem érdemes belevágni a keresőoptimalizálás folyamataiba új domain esetén. A honlapkészítés és a keresőoptimalizálás lehet egy új domain névvel is sikeres, de azaonos paraméterek esetén a Google a régebbi nevet részesíti előnyben. 

domain honlapkészítés keresőoptimalizálás marketing online marketing SEO weblap készítés weboldal készítés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Keresőbarát domain név választás