Weboldal specifikáció

weboldal specifikáció

Mit tartalamaz és hogyan készül a honlap specifikáció? Fontos lépés a weboldal készítés előtt a pontos tervezés, aminek az alapja, első lépése a specifikáció elkészítése. 

Hogyan készül a weboldal specifikáció?

Három eset van. Az első amikor pontos leírást kapunk projectről és azt csak kiegészíteni, finomítani kell. Ez általában olyan esetben fordul elő, ahol a megrendelő már sokadik online projectjét kezdi és már egész jól bele lát a honlapkészítés menetébe.

A másik, köztes eset amikor körölbelüli igényeket kapunk és ezek felhasználásával szükséges a megrendelővel egyeztetve elékszíteni a specifikációt. Ilyenkor kiegészítjük, kibővítjük a funkciókat

A hamradik eset, amikor van egy igény, de nincsen pontosan meghatározva annak a kivitelezési módja. Ilyen esetben önállóan készítjük el a specifikációt. 

Mindhárom esetben online vagy személyes megbeszélés alapján dokumentáljuk az igényeket és a feladatokat. Külön bontásban kezeljük a designt, a látogatógnak (frontend) szánt részt és az admin (backend) felületet. Minél nagyobb, összetettebb egy project, annál részletesebb és pontosabb honlap specifikációt szükséges hozzá írni. 

Mit tartalmaz a honlap specifikáció?

Érdemes a pontosan, egyértelműen kifejteni a funkciókat, működéseket, de mégis törekedni kell arra, hogy a specifikáció a lehetőségekhez képest a lehető legrövidebb legyen. 

Szánj megfelelő időt a specifikáció elkészítésére

A honlap specifikáció készítésre nincsen minta, vagy bevált sablon, egyedileg kell elkészíteni az igények és a project mérete alapján.  

céges weboldal készítés domain honlapkészítés előtt projectmanagemant reszponzív weboldal készítés weboldal készítés weboldal tervezés
Ez is érdekelhet, olvasd el!

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt, adj el több terméket, építs nagyobb céget és legyél eredményesebb!

Ajánlatkérés
Főoldal / Weboldal készítés blog / Weboldal specifikáció