Domain kisokos

Görgess a tartalomhoz
domain regisztráció

A weboldal készítés során mindig előkerül a domain foglalás és a megfelelő domain választás kérdése is. Érdemes honlapkészítő tanácsát és segítségét kérni, de magunk is utána tudunk járni, illetve tudunk keresni a szabad domainek között. 

Honnan tudjuk, hogy az adott domain szabad? 

Attól, hogy ha egy domain-t a böngészőbe beütünk és nem jön be rá weblap, még egyáltalán nem biztos, hogy szabad. Érdemes keresni egy domain szolgáltató céget és az ő weboldalon belüli domain keresőjükben is rákeresni az adott domain névre. 

Mi legyen a domain nevünk?

Választhatunk cég és márkanév szerint is, de ilyenkor nem szokás beletenni a Kft., Bt. vagy egyéb cégforma neveket.  

Választhatunk tevékenység szerint is, pl. ha weboldal készítés a tevékenységünk, a Google-nél a keresési rangsort minimálisan befolyásolja, ha a domain tartalmazza a kulcsszót vagy pontos egyezést mutat.

Jó domain nevet nem könnyű választani, de érdemes akár hosszú órákat is rászánni, mert a honlapkészítés végeredményére, ha minimálisan is, de hatással lesz. 

Külföldi domain végződések

Egyre inkább népszerűbbek és elfogadottabbak itthon is a .net .eu .org domain végződések, de a köztudatba legkönnyebben még mindig a .hu és a .com domain nevek kerülnek be. Nyilván az alapján válassz végződést, hogy milyen célpiacnak szól a honlapod. A sikeres honlapkészítés bizalmat kelt, de pl. egy orosz piacra szánt weblap célszerű, ha .ru domain végződést kap .hu helyett. 

Ékezetes domain

Egy időben a keresőoptimalizálás miatt a honlapkészítő cégek alkalmazták és erőltették a kulcsszavas, ékezetes domaineket a weblapkészítés sikere érdekében. Mára már ez nem bír akkora jelentősséggel, ezért ritkán célszerű ékezetes domaint foglalni. 

Új weblap készítés - a régi domain nevem megtarthatom? 

Igen! Feltéve, hogy hozzáférsz és a Te tulajdonodban van a domain. Normál esetben egy domain átirányítást elvégezni 5-10 perc. Tehát új weboldal készítés során használhatod a régi domain neved, sőt ajánlott is, mert minél régebben beindexelt a Google egy domain nevet, annál nagyobb lesz a bizalma felé, könnyebbé teszi a keresőoptimalizálás folyamatait. 

Mi történik, ha lejárt a domain nevem? 

A lejárat előtt értesíteni fognak a megadott e-mail címen, ezért fontos, hogy olyan e-mailt adj meg, amit nézel és amit biztosan nem változtatsz meg. Ha ez nem történik meg és lejár a domain név még van egy úgynevezett parkolási idő, mielőtt a domain törlésre kerül és más is foglalhatja. 

Mennyi idő egy domain foglalás? 

Általában 1 munkanapot vesz időbe, miután ki lett fizetve. Ezen gyorsíthat a bankkártyás fizetés, ahol sok esetben pár óra alatt készen lehetünk, de lassíthat a webtárhelyre való átirányítás, amely a DNS frissítések miatt akár 24 óra is lehet. 

Lehet több domain nevem egyszerre?

Igen! Lehet bármennyi domain neved, de nem érdemes rájuk ugyanazt az oldalt feltenni, mert a google azt tartalom copyzásnak veszi és büntetni fog a másolt oldalak esetében. 

Viszont a domain neveket célszerű átirányítani, így akár egy weboldalra több domain is mutathat. 

Az aldomain külön domainnek számít? 

Keresőoptimalizáls szerint igen, mert a google külön indexeli az aldomaineket és a fő domaint. Vásárlási szempontból 1 domainnek számít. 

Domain jó tanácsok

  • Domaint saját nevedre vagy a cég nevedre foglald
  • Soha ne legyen a domain más tulajdona, mert semmilyen jogod nem lesz hozzá a későbbiekben
  • Olyan, lehetőleg privát e-mailcímet adj meg kapcsolattartónak, amit később is használni fogsz, mert erre fog érkezni a domian hosszabbításra értesítő e-mail
  • Olyan domain regisztrátort válassz, ahol van admin felület és a domaint át lehet irányítani könnyedén másik webtárhelyre
  • Szánj idő a megfelelő domain kiválasztására

Szeretnél egy szupersikeres weboldalt,
amely biztosítja Neked az új megrendelőket?

Ajánlatot kérek

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt,
építs nagyobb céget és értékesíts eredményesebben!
A koncepció és ész nélkül készült weboldalak hatástalanok, ezek csak arra jók, hogy negatív képet alakíts ki magadról.
Ezért sablonok nélkül, cégedre szabottan történik a honlapkészítés.

Kapcsolat

  • 06 20 321-3675Örömmel felvesszük a telefont
  • info@profiweboldalkeszites.huAjánlatkérésnél írd meg a telefonszámodat is.
  • 1165 Budapest, Veres Péter út 146.(Örs Vezér tértől 5 percre)
    Ügyfélfogadás előzetes egyeztetés alapján
KITŐL:

KINEK:

LINK: ÜZENET: