A mobil-index lesz a rangsor alapja, tehát még fontosabb a reszponzív honlap készítés

Görgess a tartalomhoz

A mobil-index lesz a rangsor alapja. Nagy változásokra készül a Google az indexelésben, ugyanis már 2016 végén bejelentette, hogy hamarosan a mobil indexelés lesz az elsődleges. Mit jelent mindez? Azt, hogy még fontosabb a reszponzív weboldal készítés.

A Google jelenleg az indexelési sorrendet és a helyezéseket a weboldalak asztali verziói szerint határozza meg, és külön kezeli a mobil rangsort. Ugyan volt egy olyan jellegű határozott kérése a keresőnek, hogy minden weboldal rendelkezzen reszponzív design technógiával, vagyis a mobil eszközökön való optimális megjelenés képességével és ennek az átállásnak konkrét határidőt is szabott, ami 2015. április 21-e volt. Ekkor még annyit tudtunk, hogy azok a weboldalak, amelyek nem váltanak a határidőig mobil optimalizált felületre, ők indexeléskor hátrányban lesznek reszponzív társaikkal szemben. Tehát 2015 ben lett igazán lényeges a reszponzív honlap készítés.

Bár sokan tévesen úgy gondolják, hogy őket nem érinti mindez, mert termékükre nem keresnek mobilról, ezzel szemben a kérlelhetetlen tény, hogy a mobileszközökről indított keresések már sok esetben megelőzik az asztali számítógépről indított kereséseket. Ha nem így lenne, akkor a Google sem váltana sorrend prioritást.

Ez a változás viszont érezhető lesz, ezért 2017-ben erre figyelni kell céges weblapkészítés során!

Elsősorban azok számára lehet gond, akik nem reszponzív weboldal készítő megoldast vettek igénybe. Félreértés ne essék ezt is indexeli a Google, de csak az asztali verziót, ami egyértelműen hátrányban lesz a mobilverzióval szemben.

Mit lehet tenni? Nézzük a lehetséges variációkat: Ha responsive weboldal készítés után a tartalom azonos a mobil és az asztali verzión, akkor gyakorlatilag nincs mit tenned. Optimális helyzetben vagy. Ha a weboldalad mobil verziója külön aldomainen található (sok esetben találkozunk olyan weboldallal, ami mobilról az m aldomainről töltődik be), és tartalmában sem egyezik meg az asztali verzióval, akkor érdemes ellenőrizni, hogy minden beállítás megfelelő-e, robot.txt nincs-e blokkolva, canonical beállítások rendben vannak-e? Vagy érdemes elgondolkodni, hogy a weboldalad struktúrájában változtatsz, egységes mobilbarát weboldal készítés megjelenéssel.

Ez azért is előnyös lehet, mert ha a mobil verzión kevesebb a tartalom, mint az asztali verzión, akkor is a mobilt indexeli elsődlegesnek, a kevesebb tartalom miatt viszont romolhat a helyezés, ami maga után vonja az asztali verzió helyezésvesztését is.

Ha mégis maradunk a régi verziónál, a Search Console-ban adjuk hozzá a mobil verzióját is weboldalunknak, emellett figyeljünk arra, hogy csak kész weboldalt indexeltessünk. Innen már nem az a kérdés, mikor lesz a reszponzív weboldal készítés esedékessége, hanem, hogy miért nincs már kész?

Bár az átállás eltarthat még hónapokig, ám azok a weboldalak, amelyek már eleve reszponzív design technológiával készülnek, vagy már mobilbarát megjelenésűek csak nyertesei lehetnek ennek a változásnak.

Ez is érdekelhet, olvasd el!

Szeretnél egy szupersikeres weboldalt,
amely biztosítja Neked az új megrendelőket?

Ajánlatot kérek

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt,
építs nagyobb céget és értékesíts eredményesebben!
A koncepció és ész nélkül készült weboldalak hatástalanok, ezek csak arra jók, hogy negatív képet alakíts ki magadról.
Ezért sablonok nélkül, cégedre szabottan történik a honlapkészítés.

Kapcsolat

  • 06 20 321-3675Örömmel felvesszük a telefont
  • info@profiweboldalkeszites.huAjánlatkérésnél írd meg a telefonszámodat is.
  • 1165 Budapest, Veres Péter út 146.(Örs Vezér tértől 5 percre)
    Ügyfélfogadás előzetes egyeztetés alapján
KITŐL:

KINEK:

LINK: ÜZENET: