Címke tagek szerepe a weboldal készítésnél

Görgess a tartalomhoz

A weboldal készítés során használt címkék nagyon egyszerűen megfogalmazva az oldalodon lévő tartalmad címét, alcímét, bekezdés címeit, illetve a hozzájuk kapcsolódó kulcsszavakat, kifejezéseket jelentik. Ezek lehetnek például általános html elemek: h1, h2, h3, stb.; úgynevezett meta html elemek, például a weboldalhoz tartozó leírás vagy cím, illetve a blog posztokhoz tartozó címkéket is ide soroljuk.

Ami szövegeket a Google találati oldalakon látsz, azok is a címkékhez tartoznak. Ezért fontos, hogy olyan frappáns, honlapodhoz releváns szöveg legyen, amire a felhasználók rákattintanak.

Weblap készítés címkék régen és most

Régen kulcsfontosságúak voltak a sima html title és meta title tagek, leírások, illetve kulcsszavak, de mivel ezzel sok honlap tulajdonos visszaélt, ezért már csak egyfajta összemérésként szolgálnak a keresők számára. Miért? Mert a Google képes leellenőrizni az oldal tartalmát, s összevetni azzal a kulcskifejezéssel, amit címként adsz meg.

Emiatt átvette a legfontosabb szerepet az eredeti, minőségi tartalom, illetve a korszerű technikai háttér.

Lehet bármilyen jó az oldalad, ha a technikai részletekben elavult, mert valaki hasonló tartalommal, korszerűbb kódolási eljárások miatt meg fog előbb-utóbb előzni a keresőoldalakon.

Miért használj címkéket a honlap készítés után?

Gondolj csak bele, Te is sokkal könnyebben olvasol olyan bejegyzéseket, amik szépen tagolva vannak, illetve ellátta őket a szerkesztőjük nagyobb betűméretű, vagy félkövérrel írt címekkel és bekezdés címekkel.

Vagy nézz meg két webáruházat, melyikben vásárolsz szívesebben? Amelyiknek ömlesztve, igénytelenül van megjelenítve az árukészlete, vagy amelyiknek szép, strukturált, könnyen értelmezhető menüszerkezete van?

A fenti példákból is jól láthatod, minél szebben van tagolva a weboldalad, annál jobb felhasználói élményt tudsz nyújtani a felhasználóid számára. A címkék használata pedig ebben segíti a honlapodat. Ha a felhasználók szeretik, sőt értékelik, meg is osztják közösségi média oldalakon a honlapod tartalmát, azt a Google is észreveszi, emiatt feljebb jöhet a weboldalad a keresők találati oldalain.

Szeretnél egy szupersikeres weboldalt,
amely biztosítja Neked az új megrendelőket?

Ajánlatot kérek

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt,
építs nagyobb céget és értékesíts eredményesebben!
A koncepció és ész nélkül készült weboldalak hatástalanok, ezek csak arra jók, hogy negatív képet alakíts ki magadról.
Ezért sablonok nélkül, cégedre szabottan történik a honlapkészítés.

Kapcsolat

  • 06 20 321-3675Örömmel felvesszük a telefont
  • info@profiweboldalkeszites.huAjánlatkérésnél írd meg a telefonszámodat is.
  • 1165 Budapest, Veres Péter út 146.(Örs Vezér tértől 5 percre)
    Ügyfélfogadás előzetes egyeztetés alapján
KITŐL:

KINEK:

LINK: ÜZENET: