Linképítés

Görgess a tartalomhoz

Először is tisztázzunk olyan alapfogalmakat, hogy mi a linképítés, mert a felhasználó gyakran esik abba a hibába, hogy a keresőoptimalizálás
=  linképítés, holott ez nem ennyire fekete és fehér. Tény, hogy a linképítés része a keresőoptimalizálás folyamatának, de nem azonos vele. Ahhoz, hogy a linképítés hatása érezhető legyen a weboldal készítés utáni helyezésre nézve, még számos egyéb, úgynevezett onsite seo beállítások is megfelelőek kell legyenek, amiről már korábban írtunk.

A linképítés titka 5 pontban

Vegyük át 5 hasznos pontban mindent, amit ma a linképítésről tudni kell, ahhoz, hogy weboldalad helyezésében látványos javulás álljon be.

1. A linkkapcsolatok titka

Már az egyszerű felhasználó is tudja milyen hatása van annak, ha weboldalunkra linkek mutatnak, ám ennek a hatásnak a következményei már sokkal inkább rejtve maradnak, vagy egy későbbi időpontban realizálódnak. A tényen viszont nem változtat semmi, a web tulajdonképpen linkkapcsolatok milliárdjaiból épül fel. Ezek lehetnek teljesen természetesek vagy éppenséggel linképítésből származó linkkapcsolatok. A titok nyitja abban rejlik, hogy mennyire tudjuk "elhitetni" a keresővel, hogy a mi weboldalunkra csakis természetes linkek mutatnak.

2. A linképítés régen

Bizonyára emlékszünk még azokra a "boldog" időkre, amikor egyetlen kulcsszót havonta 50-100 linkkel meglinkelve, a weboldal készítés után rövid időn belül a találati lista elejére kerültünk. Ehhez elég volt annyi, hogy ezt a nagy mennyiségű katalógus linképítést havonta ismételjük, hogy a honlap készítés után a pozíciónk feljebb menjen ls helyezés viszonylag stabil maradjon. Ez ma már teljességgel járhatatlan út, sőt a piacon a legtöbb katalógust a Google spam oldalnak minősítette, így csak és kifejezetten katalógus linképítéssel nem lehet ma már eredményt elérni. Ez megváltoztatta a weblap készítés folyamatait ugyanis magasabb szinten és sokkal nagyobb körültekintéssel kell egy weblap készítő cégnek a feladatát ellátni. 

3. A linképítés ma

Mióta a Google továbbfejlesztett algoritmusai (pl. a Pingvin, ami kifejezetten a weboldalak linkprofiljának milyenségét hivatott figyelni) rendszeres szűrést végeznek, a linképítés különös odafigyelést igényel. Az eredmények tekintetétben jelenleg az úgynevezett prémium vagy blog linképítéssel lehet a legjobb eredményt elérni, ehhez meg kell találni azokat a blogokat, amelyek megfelelő értékekkel rendelkeznek, hogy az abban elhelyezett szöveges link hatása pozitív legyen a helyezésre nézve.

Miért hatásos ez az új típusú linképítés?

Azért, mert a Google szemében ezek az oldalak a bő, releváns szöveges tartalom miatt linkerőt, relevanciát, értéket képviselnek, egy ilyen blogról hivatkozni a weboldalkészítés után csak pozitív hatással járhat, ami nem csak az oldal számbeli értékének a növelését vonja maga után, hanem a jobb helyezést is.

4. Több mint linképítés

Ha a prémium linképítés mellett egy kicsivel többet szeretnél adni weboldaladnak, egyszerre minőségi linket, és az átlagnál nagyobb látogatottságú oldalról látogatókat is átterelni, akkor kifejezetten a PR cikkekbe érdemes fektetni. Bár a PR cikk jóval drágább (általában tízezer forint felett kezdődnek és akár százezres tételről is lehet szó), ám ebben az esetben már a brand és a márkaépítés is megjelenik, ráadásul a szöveges tartalom rendszerint komoly marketing célzatú.

5. Linképítés egyedül, "házilag"

felmerül a kérdés, hogy a linképítéshez érdemes-e egyedül hozzáfogni? A gyakorlati részét tekintve, közel egyértelmű, hogy nem. Hisz nem csak a megfelelő minőségű weboldalakat kell megtalálni, hanem igen nagy mennyiségű szövegírás is szükséges ahhoz, hogy keresőoptimalizálás szempontjából a weboldalunkra mutató linkek kifogástalanok legyenek.

Szeretnél egy szupersikeres weboldalt,
amely biztosítja Neked az új megrendelőket?

Ajánlatot kérek

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt,
építs nagyobb céget és értékesíts eredményesebben!
A koncepció és ész nélkül készült weboldalak hatástalanok, ezek csak arra jók, hogy negatív képet alakíts ki magadról.
Ezért sablonok nélkül, cégedre szabottan történik a honlapkészítés.

Kapcsolat

  • 06 20 321-3675Örömmel felvesszük a telefont
  • info@profiweboldalkeszites.huAjánlatkérésnél írd meg a telefonszámodat is.
  • 1165 Budapest, Veres Péter út 146.(Örs Vezér tértől 5 percre)
    Ügyfélfogadás előzetes egyeztetés alapján
KITŐL:

KINEK:

LINK: ÜZENET: