Mitől függ egy weboldal betöltődési sebessége?

Görgess a tartalomhoz
weboldal betöltődés

Összetett kérdés a weboldal sebessége, mert rengeteg tényezőtől függ, ami érinti és ami nem a weboldal készítő céget. 

Nézzük meg sorban, hogy milyen elemek befolyásolják általában a honlap betöltődést

 • Szerver válaszidő
 • Szerver hardware 
 • Weblap mérete
 • Weboldalon elehelyezett videok, képek 
 • CSS és Js fileok mennyisége és tömörítettsége
 • SQL lekérdezések optimalizáltségától
 • Beágyazott külső elemek

Szerver válaszidő

A szerver válaszidő azt jelenit legyszerűsítve, hogy a kérés a szerver felé, hogy a kiválasztott weboldalt betöltse - mennyi idő alatt jut el a szerverhez. Vagyis ez még nem a betöltődési idő, ez csak a "klikkelés" és a betöltődés kezdete között létrejött "üres" idő.  Ebből az következik, hogy a honlapkészítő kódja bár lehet kíváló, ha azt rossz környezetben futtatjuk, sebesség szempotjából nem érünk vele sokat.  A tárhely, szerver válaszideje legyen a lehető legkevesebb!

Szerver hardware 

Ez a tényező a szerver, webtárhely fizikai tényezőire vonatkozik. Ha egy szerver hardware-e elavult, akkor a betöltődési időnk lassú lesz. Előfordul, hogy a szerverre egyre több weboldal kerül és ezek a weboldalak idővel egyre több látogatóval rendelkezdnek, csúcs netezési időszakban pedig lelassulnak. Ebben az esetben nem állandó a probléma, hanem időszakos, de mégis rengeteg usert negatív felhasználói élményben részesíthetünk.      

Weblap mérete

A méret sokmindentől függ, gondolok itt a weblap terjedelmére elsődlegesen, a modulok számára és azok terjedelmére. Minél több modulból áll az oldalunk, általánosságban annál lassabban töltődik be. 

Weboldalon elehelyezett képek

Minél több képet használunk, annál lasabb lesz az oldalunk és ha ezeket a képeket nem optimalizáljuk, akkor ezáltal még tovább lassullunk. Mikor van gond a képekkel? Ha egy képet kóddal kicsinyítünk le. Ez azt jelenti, hogy a kép ott van teljes méretében, de kód által kicsinyítve látjuk és ha ezt sok vagy az összes képünknél eljátszuk, bizony óriási letöltési adat keletkezik. Látunk olyan eseteket, amikor 20-30x-os méretű képek vannak fent ez a weboldal betöltődést nagyon lelassítja.    

CSS és Js fileok mennyisége és tömörítettsége

Törekedni kell arra, hogy a lehető legkevesebb CSS és Js file-t hívjon meg a weboldal. Lehetőség szerint vonjuk össze a css és Js fileokat és tömörítjük őket az erre használt programok segítségével. Ahol szempont a csúcs design és a látványos effectek, ott sajnos a betöltődés lasabb lesz, mert több file-t használ. 

SQL lekérdezések optimalizáltségától

A weboldal SQL lekérdezéseit is a lehető legkevesebbre le kell redukálni, ezt úgy tudjuk megtenni, ha megfelelően átgondoljuk a program működését és minél több lekérdezést összevonunk.

Beágyazott külső elemek

Facebook like box, Google map, YouTube video, stb. Ezek a weboldalunkba beágyazott elemek külső szerverekről töltődnek be, vagyis a mi weboldalunk szerverén kívül még másik szerverről is tölt be a weboldalunk ilyen esetben adatokat, amely jelentőssen lassít. Nyilván használjunk ilyen elemeket, mert hasznosak, de mértékkel egy oldalon belül.  

Tehát a weboldal készítés előtt gondoljunk a letöltődésre is, a weboldal sebességre. Van ahol fontosabb szempont, hogy szép és látványos legyen, ott a letöltődés hátérbe szorul. Ezt minden weboldal tulajdonos el tudja dönteni, ha a webfejlesztőtől megfelelő előzetes tájékoztatást kap. 

Ez is érdekelhet, olvasd el!
Google weboldal készítés
Tovább olvasom
Google weboldal készítés

Ha nagyon leakarjuk egyszerűsíteni, akkor azt mondjuk, hogy azt a weboldalt szereti igazán a Google, amit a felhasználók is szeretnek.

favicon készítés
Tovább olvasom
Favicon

A favicon a böngésző lapfülein a weblaphoz kapcsolódó egyedi ikon. 

Ez lesz az első weboldalad?
Tovább olvasom
Ez lesz az első weboldalad?

Egy profi weboldal nem olcsó, de ennél sokkal, SOKKAL drágább az az út, amit be fogsz járni, ha nincs egy jól megtervezett, célodat szolgáló, egyedi weboldalad.

domain kisokos
Tovább olvasom
Domain kisokos

A weboldal készítés során mindig előkerül a domain foglalás és a megfelelő domain választás kérdése is. Érdemes honlapkészítő tanácsát és segítségét kérni, de magunk is utána tudunk járni, illetve tudunk keresni a szabad domainek között.

Tovább olvasom
Címke tagek szerepe a weboldal készítésnél

A weboldal készítés során használt címkék nagyon egyszerűen megfogalmazva az oldalodon lévő tartalmad címét, alcímét, bekezdés címeit, illetve a hozzájuk kapcsolódó kulcsszavakat, kifejezéseket jelentik. 

weboldal készítők titkai
Tovább olvasom
A weboldal készítők szennyes titkai

Mi az aminek nem szabad bedőlni weblap készítő cég választásakor? Nagyon hasznos, olvasd el!

webdesign
Tovább olvasom
A webdesign és a weboldal készítés

Az emberi agy a képi tartalmat 60.000-szer gyorsabban dolgozza fel, mint az írott szöveget. Ezért fontos, hogy a weboldal készítés során profi design és kép elemeket használjunk. 

x (x)
 
sablonos honlapkészítés hátrányai
Tovább olvasom
A sablonos honlapkészítés hátrányai

Legnagyobb hiba a Sablon, vagyis template alapú weboldal készítés. Felejtsd el a nyílt forráskódú wordpress, joomla és társait is.

x (x)
 
Tovább olvasom
2 tipp honlap készítése előtt, 3 tipp honlapkészítés után

Nem mondunk újat azzal, ha kijelentjük a weboldal készítő cég után, maga a weboldal tulajdonosa tud a legtöbbet tenni azért, hogy a Google szeresse az elkészített weblapot. A sikeres honlapkészítés eredménye már önmagában magas referenciaalap bármely cégnek.

egyedi fejlesztésű weboldal készítés
Tovább olvasom
10 ok, hogy egyedi fejlesztésű weboldalban gondolkodj

Az a vállalkozás, amely egy profi, érthető, megnyerő weboldallal rendelkezik, a legvonzóbb választás a vevőnek.

Szeretnél egy szupersikeres weboldalt,
amely biztosítja Neked az új megrendelőket?

Ajánlatot kérek

Használd jól az online teret, érj el több megrendelőt,
építs nagyobb céget és értékesíts eredményesebben!
A koncepció és ész nélkül készült weboldalak hatástalanok, ezek csak arra jók, hogy negatív képet alakíts ki magadról.
Ezért sablonok nélkül, cégedre szabottan történik a honlapkészítés.

Kapcsolat

 • 06 20 321-3675Örömmel felvesszük a telefont
 • info@profiweboldalkeszites.huAjánlatkérésnél írd meg a telefonszámodat is.
 • 1165 Budapest, Veres Péter út 146.(Örs Vezér tértől 5 percre)
  Ügyfélfogadás előzetes egyeztetés alapján
KITŐL:

KINEK:

LINK: ÜZENET: